Επικίνδυνη αποστολή στην Τρίπολη για τον Παναθηναϊκό, «ψάχνεται» για το διπλό έξι χρόνια μετά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Επικίνδυνη αποστολή στην Τρίπολη για τον Παναθηναϊκό, «ψάχνεται» για το διπλό έξι χρόνια μετά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Μαρία Δαλιάνη • 09:09 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, τίθενται αντιμέτωποι απόψε (28/09) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 6η αγωνιστική της Super League (20:30, Novasports), με τους «πράσινους» να επιδιώκουν την επιστροφή στις νίκες κυνηγώντας ένα δύσκολο διπλό το οποίο έχει να έρθει έξι χρόνια.

Μετά την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τρίπολη και θα επιδιώξει να πάρει το «τρίποντο» σε μία έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στο βόλο η οποία ον αβέβασε στην 7η θέσητης βαθμολογίας. Μάλιστα, ήταν το πρώτο του διπλό μετά τον Φεβρουάριο του 2019. Μέχρι στιγμής, οι Αρκάδες έχουν δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες, Τζουκάνοβιτς, Βίκο και Αλαγκμπέ

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός καλείται να ανακάμψει άμεσα με την ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι τόσο για να μην χάσει και άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα όσο και για να αποκτήσει και ψυχολογία καθώς, έρχονται δύο επίσης δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ την Κυριακή για την 7η αγωνιστική της Super league αλλά και με Μακάμπι Χάϊφα στο Ισραήλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λαμβάνοντας υπόψη και τις επερχόμενες δύσκολες αναμετρήσεις ετοιμάζει εκτεταμένο ροτέισον για το αποψινό παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» πηγαίνουν στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα σε μία έδρα η οποία παραδοσιακά τους κάνει την ζωή δύσκολη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός έχει να φύγει με «διπλό» από την Τρίπολη πριν έξι χρόνια. Τελευταία νίκη των «πράσινων» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ήταν το 5-0 τον Φεβρουάριο του 2017 ενώ περίπου ένα μήνα αργότερα είχε κερδίσει με 1-0 και για το Κύπελλο. Έκτοτε ο Αστέρας μετράει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες (στην έδρα του) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Αϊτόρ ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, τον ανέτοιμο Βαγιαννίδη και τον Μάγκουσον ο οποίος στάθηκε άτυχος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες.