Παρέχο: «Είναι προνόμιο να παίζεις στην Ευρώπη - Mεγάλο «συν» για τη Βιγιαρεάλ ότι έχει κερδίσει ήδη το Europa League»

Nτάνι Παρέχο

i

©gettyimage

Παρέχο: «Είναι προνόμιο να παίζεις στην Ευρώπη - Mεγάλο «συν» για τη Βιγιαρεάλ ότι έχει κερδίσει ήδη το Europa League»

Κωνσταντίνος Ζήκος • 13:52 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 14.08.2024

Ο έμπειρος μέσος της Βιγιαρεάλ, Ντάνι Παρέχο μίλησε για την ευρωπαϊκή παρουσία της Βιγιαρεάλ όσα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα, από τη κατάκτηση του Europa League το 2021, μέχρι το παιχνίδι της Πέμπτης(21/9) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ξεκινά την Πέμπτη(21/9, 19:45) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου υποδέχεται την Βιγιαρεάλ για το παιχνίδι της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. Ένα από τα πιο κομβικά μέλη στο ρόστερ των Ισπανών, ο Ντάνι Παρέχο, μίλησε σε τοπικό μέσο της χώρας του για την ευρωπαϊκή παρουσία της Βιγιαρεάλ και τις πιθανότητες να κατακτήσει ξανά το τρόπαιο.

O Nτάνι Παρέχο αποτέλεσε κομβικό μέλος της ομάδας του 2021, που έφτασε στη κατάκτηση του τροπαίου του UEFA Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τα «κίτρινα υποβρύχια», έχει καταγράψει 153 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σημειώσει 9 γκολ και 27 ασίστ.

Οι δηλώσεις του Παρέχο για την ευρωπαϊκή παρουσία της Βιγιαρεάλ:

Για την κατάκτηση του τροπαίου το 2021: «Το Europa League έχει δημιουργήσει μοναδικές και αξέχαστες στιγμές για μένα. Ήταν ο πρώτος μου ευρωπαϊκός τίτλος, αλλά και του συλλόγου, την πρώτη μου χρονιά. Ο δρόμος που ακολουθήσαμε ήταν απίστευτος γιατί δεν χάσαμε παιχνίδι στο Europa League όλη τη σεζόν».

Για τη σημασία που έχει η Βιγιαρεάλ να βρίσκεται κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Έχουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά κάθε χρόνο είναι πιο δύσκολο να κερδίσουμε. Φέτος για παράδειγμα υπάρχει η Λίβερπουλ και υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και να απολαύσουμε τον δρόμο. Το να παίζεις στην Ευρώπη είναι προνόμιο για όλους, η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Πρέπει να απολαμβάνεις, να ανταγωνίζεσαι και να πας όσο πιο μακριά γίνεται»

Αϊτόρ: «Είναι καλύτερο για εμάς που αντιμετωπίζουμε τώρα τη Βιγιαρεάλ»
EUROPA LEAGUE

11:42 - 20.09.2023

Αϊτόρ: «Είναι καλύτερο για εμάς που αντιμετωπίζουμε τώρα τη Βιγιαρεάλ»

Ο Αϊτόρ μιλώντας στην AS και αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ, λέγοντας ότι τα «κίτρινα υποβρύχια» ναι μεν είναι το φαβορί για την πρωτιά, αλλά την τωρινή περίοδο που αλλάζει προπονητή είναι η καλύτερη στιγμή για να την αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι».

Για το γεγονός ότι η Βιγιαρεάλ γνωρίζει ήδη τον τρόπο και έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο του Europa League: «Όταν δεν έχεις κερδίσει ποτέ, έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μπορεί να είναι η χρονιά σου, αλλά όταν «αγγίζεις τον ουρανό» μια φορά μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είναι πολύ δύσκολο».