Δε θα παίξει στην Ουκρανία: Ποια έδρα και σε ποια χώρα χρησιμοποιεί η Ντνίπρο

Ντνίπρο

i

©Intime

Δε θα παίξει στην Ουκρανία: Ποια έδρα και σε ποια χώρα χρησιμοποιεί η Ντνίπρο

Κώστας Τσιακλής • 13:49 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 14.08.2024

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League, Ντνίπρο, θα αναγκαστεί να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της σε ουδέτερη έδρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κληρωτίδα έκανε το χατίρι του Παναθηναϊκού αφού ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, η οποία ασφαλώς ήταν ευπρόσδεκτη σε σχέση με τη βελγική Γκενκ. Όπως είναι λογικό ο πόλεμος στην Ουκρανία θα αναγκάσει την τοπική ομάδα να δώσει τα παιχνίδια της σε ουδέτερη χώρα και έδρα. 

Αυτή θα είναι η έδρα που έπαιξε και την περσινή αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα η έδρα της θα είναι στη Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στο «Kosicka Futbalova Arena» της πόλης, Κόζιτσε, στο οποίο αγωνίζεται η ομώνυμη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να παίξει το πρώτο του παιχνίδι εκτός έδρας οπότε στις 25-26 Ιουλίου οι «πράσινοι» θα βρεθούν στη Σλοβακία.

ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΣΠΙΤΙ»

Από το 1966 το σπίτι της ήταν το Meteor Stadium. Το Meteor Stadium κατασκευάστηκε από τη σοβιετική εταιρεία πυραύλων Yuzhmash και υποβλήθηκε σε αρκετές ανακαινίσεις. Η τελευταία ήταν το 2001. Ο σύλλογος, όμως, χρειαζόταν ένα νέο σύγχρονο γήπεδο και το 2005, η Pryvat Group ξεκίνησε την κατασκευή του Dnipro Arena στο κέντρο της πόλης.

 Ο σύλλογος έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα στο Meteor στις 2 Σεπτεμβρίου 2008, εναντίον της Μέταλιστ Χάρκοβο. Τον Απρίλιο του 2005, η νέα αρένα του συλλόγου έκανε εγκαίνια. Κατασκευάστηκε από τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας Hochtief. Η κατασκευή διήρκεσε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες, αλλά προέκυψε καθυστέρηση εννέα μηνών, λόγω μιας διαφωνίας για την τοποθεσία όπου σχεδιαζόταν ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων. Η τελική χωρητικότητα του γηπέδου είναι 31.003 άτομα και το αρχικό εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ορίστηκε στα 40 εκατ. ευρώ. Το στάδιο ξεκίνησε τελικά τη λειτουργία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2008.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τη σεζόν που πέρασε η Ντνίπρο επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον περασμένο Αύγουστο αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa League από την ΑΕΚ Λάρνακας με ήττα 2-1 εντός και 3-0 στην Κύπρο. Συνέχισε στο Conference League, όπου στον όμιλο είχε τον Απόλλωνα Λεμεσού που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Νίκησε 1-0 εντός τον κυπριακό σύλλογο και 3-1 εκτός. Στον ίδιο όμιλο, τον πέμπτο, αντιμετώπισε την Αλκμάαρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου (ήττα 1-0 εκτός και 2-1 εντός) και τη Βαντούζ (2-2 εντός, νίκη 2-1 εκτός). Έτσι πέρασε στην επόμενη φάση και συνάντησε ξανά την ΑΕΚ Λάρνακας, από την οποία αποκλείστηκε με ισοπαλία 0-0 εντός και ήττα 1-0 εκτός!