Παναθηναϊκός: Ένα αγωνιστικό πλάνο με αρκετές κενές θέσεις

Πέρεθ - Γιοβάνοβιτς - Αράο

Παναθηναϊκός: Ένα αγωνιστικό πλάνο με αρκετές κενές θέσεις

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:23 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Γιοβάνοβιτς έχει να πάρει δύσκολες αποφάσεις κυρίως για τη συγκρότηση της μεσαίας γραμμής. Πέντε οι απουσίες από την αποστολή του Τριφυλλιού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον στην Τρίπολη, προκειμένου να ξεκουράσει τους πιο καταπονημένους ποδοσφαιριστές, αλλά και να δώσει ευκαιρίες σε όσους έχουν λιγότερο χρόνο. Όμως, το εμφατικό διπλό του Παναθηναϊκού με 4-1 απέναντι στον Αστέρα, περιπλέκει τις αποφάσεις του Σέρβου για τον σχεδιασμό του ματς με τον ΠΑΟΚ.

Διότι με την απόδοση τους αρκετοί παίκτες θέτουν υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Με τον Γιοβάνοβιτς να ταλανίζεται από διλήμματα χωρίς εύκολη και προφανή απάντηση, εν όψει της σημερινής (1/10, 19:30) αναμέτρησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ασφαλώς, ο Γιοβάνοβιτς δεν μεταβάλλει το σύστημα 4-3-3. Αλλά είναι πιθανόν ο 61χρονος προπονητής να το τροποποιήσει, με έναν από τους δύο εσωτερικούς μέσους να κινείται πιο κοντά στον αμυντικό μέσο, για να βοηθά στην κυκλοφορία και στο «σπάσιμο» του πρέσινγκ που ασκεί ο ΠΑΟΚ.

Στον «άξονα» είναι και το πρώτο μεγάλο δίλημμα. Ο Αράο ήταν εντυπωσιακός στην Τρίπολη, σκόραρε και απέδειξε πως ξέρει τη θέση «6» στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να παίξει βασικός απόψε και ο Ρούμπεν θα μείνει στον πάγκο.

Βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του Μπερνάρ στην ενδεκάδα, ενώ την τριάδα θα συμπληρώσει ένας εκ των Τσέριν και Βιλένα. Ο Τζούρισιτς βοήθησε πάρα πολύ εναντίον του Αστέρα, αλλά το «πείραμα» με τους Σέρβο και τον Βραζιλιάνο μαζί στον μεσοεπιθετικό χώρο, δεν λειτούργησε στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στα μετόπισθεν, ο Μπρινιόλι αναμένεται να επανέρθει μετά το πέρασμα του Λοντίγκιν στην Τρίπολη, ενώ στην αμυντική τετράδα, οι Σένκεφελντ και Γεντβάι θα παίξουν στο κέντρο, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο.

Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Βέρμπιτς ο αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης ο «φουνταριστός». Θεωρητικά, ο Τζούρισιτς ή ο Μπερνάρ μπορούν να παίξουν στο αριστερό άκρο, ενώ ο Μαντσίνι μάλλον θα προφυλαχθεί για το Ισραήλ.

Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Σπόραρ, Πάλμερ-Μπράουν, Αϊτόρ και Μάγκνουσον, ενώ ο Βαγιαννίδης κρίθηκε ανέτοιμος. Όμως, ο νεαρός δεξιός μπακ θα είναι διαθέσιμος για το Europa League, στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα.