Παναθηναϊκός: Ένα όραμα που έχει ήδη ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ένα όραμα που έχει ήδη ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:26 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός αναβαθμίζει όλες τις υποδομές του και προσεγγίζει τη λειτουργία των σύγχρονων ευρωπαϊκών clubs, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει πληρώσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια για τη συνολική αναβάθμιση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος οραματίζεται έναν Παναθηναϊκό ισχυρό σε κάθε τομέα: μία ΠΑΕ που θα είναι αυτάρκης οικονομικά, η οποία θα έχει σύγχρονο γήπεδο και ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, ισχυρή ομάδα και παραγωγική ακαδημία και θα λειτουργεί με τις πιο καινοτόμες υποδομές και μεθόδους. Πρόκειται για ένα όραμα που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, ειδικά στην περιορισμένη ελληνική αγορά.

Παρόλα αυτά, ο Αλαφούζος έχει θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση του ονείρου του. Ένα εγχείρημα που κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ, ώστε το Τριφύλλι να προμηθευτεί ολοκαίνουργιο και μοντέρνο εξοπλισμό, καθώς και να αποκτήσει άρτιες εγκαταστάσεις και την πληρέστερη οργάνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιοι για τον χλοοτάπητα του «Απόστολος Νικολαΐδης» παρέλαβαν νέα μηχανήματα, τα οποία θα συντηρούν το χορτάρι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έχει 13 φωτιστικά που καλύπτουν το 1/3 του τερέν, είναι η μοναδική ομάδα που τα διαθέτει στην Ελλάδα και μία από τις μετρημένες στην Ευρώπη. Η αγορά των μηχανημάτων κόστισε πάρα πολλά χρήματα και ο Αλαφούζος ενέκρινε αμέσως την εισήγηση, παρά το υψηλό κόστος.

Αντίστοιχα, ο Αλαφούζος συναίνεσε στον σχεδιασμό του Γιάννη Παπαδημητρίου, για την ολική αναβάθμιση του τμήματος σκάουτινγκ. Το οποίο επανδρώθηκε με συνεργάτες εντός και εκτός συνόρων, για την ομάδα και την ακαδημία, ενώ δαπανήθηκαν λεφτά για τη δημιουργία χώρου στο «Γεώργιος Καλαφάτης», εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα και μία μεγάλη βάση δεδομένων.

Το αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί επεκτάθηκε και έχει άλλη όψη. Πέραν των καλλωπιστικών παρεμβάσεων, όλοι οι χώροι έχουν αναβαθμιστεί πλήρως. Στα τρία υπάρχοντα γήπεδα, είναι ετοιμοπαράδοτα προς χρήση άλλα δύο και οι εργασίες εντείνονται για την κατασκευή του τρίτου. Ούτως ώστε το «Γεώργιος Καλαφάτης» να έχει έξι γήπεδα, που θα φιλοξενούν όλα τα ηλικιακά κλιμάκια του Τριφυλλιού.

Το επόμενο στάδιο για τη βελτιστοποίηση του αθλητικού κέντρου είναι η ανέγερση ενός ξενώνα. Έχει δρομολογηθεί το πρότζεκτ, εκδίδονται και οι αναγκαίες άδειες, με απώτερο σκοπό οι αποστολές του Παναθηναϊκού να διαμένουν στο Κορωπί και όχι σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Ασφαλώς, το πιο εμβληματικό έργο είναι το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν χωρά πια τον Παναθηναϊκό, ενώ το ΟΑΚΑ αν και όταν ανοίξει ξανά τις πύλες του, δεν είναι μία ποδοσφαιρική αρένα, παρά ένα αχανές στάδιο. Βέβαια, ο ορίζοντας για τον Βοτανικό είναι ακόμα μακρινός.

Η ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού και ο εναρμονισμός του με τα κορυφαία ευρωπαϊκά clubs απαιτεί μεγάλες επενδύσεις. Η χρηματοδότηση προέρχεται από τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού τα έσοδα της ΠΑΕ αυξάνονται μόλις την τελευταία διετία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού έχει πληρώσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, για όλη τη βελτίωση των υποδομών του συλλόγου. Μία επένδυση που συνεχίζεται και θα κοστίσει ακόμα πιο πολύ...