Παναθηναϊκός: Επίσημα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τα ματς του Europa League

To «Απόστολος Νικολαΐδης»

Παναθηναϊκός: Επίσημα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τα ματς του Europa League

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:46 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 14.08.2024

Η UEFA ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως επιτρέπει τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Τριφυλλιού.

Η προφορική έγκριση που είχαν λάβει οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού από τους αξιωματούχους της UEFA για την χρησιμοποίηση του «Απόστολος Νικολαΐδης», πήρε επίσημη μορφή.

Η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ενημέρωσε εγγράφως την ΠΑΕ πως εγκρίνει την αλλαγή έδρας και τη μετακόμιση από το «Σπύρος Λούης», για τη συνέχεια του ομίλου του Europa League.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ρεν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως και την Μακάμπι Χάιφα, στην τελευταία αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση του Τριφυλλιού με τη Βιγιαρεάλ ήδη έχει διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, πριν το κλείσιμο του για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των προβλημάτων στατικότητας με το στέγαστρο Καλατράβα.

Έλληνας μηχανικός είχε το εγχειρίδιο του Καλατράβα και δεν του το ζήτησε ποτέ κανείς (vid)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:39 - 04.10.2023

Έλληνας μηχανικός είχε το εγχειρίδιο του Καλατράβα και δεν του το ζήτησε ποτέ κανείς (vid)

Ο Φαίδων Καρυδάκης, μηχανικός και συνεργάτης του αρχιτέκτονα Καλατράβα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε πως είχε στα χέρια του το εγχειρίδιο του Καλατράβα αλλά ποτέ κανείς δεν του το ζήτησε.

Η αλλαγή της έδρας έχει αποτυπωθεί και στην ιστοσελίδα της UEFA. Όποιος ανοίγει τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Ρεν, ενημερώνεται ότι το μέρος είναι το «Απόστολος Νικολαΐδης» και όχι πια το «Σπύρος Λούης».

Προφανώς υπάρχουν ζητήματα με τις προδιαγραφές που θέτει η UEFA για τους ομίλους και τις οποίες δεν καλύπτει η εγκατάσταση. Ωστόσο, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών έδειξε κατανόηση και επέτρεψε στους «πράσινους» να μετακομίσουν από την Καλογρέζα στους Αμπελόκηπους.

Οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έχουν δρομολογήσει παρεμβάσεις, για να εναρμονιστεί το γήπεδο με τις προϋποθέσεις της UEFA και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.  

Ανακοινώσεις για την προπώληση των εισιτηρίων θα ακολουθήσει στις επόμενες ημέρες, όμως είναι δεδομένο πως η ζήτηση δεν θα καλυφθεί, αφού η χωρητικότητα είναι μικρή. Επιπλέον, η Θύρα 6 θα κρατηθεί για τις ανάγκες των εκδρομέων από τη Γαλλία, ενώ θα προβλεφθούν κενές ζώνες ασφαλείας. Οπότε, η διαθεσιμότητα θα μειωθεί δραματικά...