Παναθηναϊκός: Η αλήθεια πίσω από τη φήμη για Μπορέ
i

Ο Ράφαελ Μπορέ/© Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

Παναθηναϊκός: Η αλήθεια πίσω από τη φήμη για Μπορέ

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:47 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 20.08.2024

Το SPORTAL έψαξε πως έφτασε να συνδεθεί το Τριφύλλι με τον 27χρονο επιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος κοστολογείται στα 16 εκατομμύρια ευρώ!

H πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε με τον Κολομβιανό επιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ράφαελ Μπορέ, προκάλεσε δυσπιστία στην πλειονότητα των φιλάθλων. Απολύτως δικαιολογημένη, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με χρηματιστηριακή αξία στα 16 εκατομμύρια ευρώ, στην ηλικία των 27 ετών, εν ενεργεία διεθνή και πρωταγωνιστή πέρυσι στη Bundesliga.

Το σκέλος της πιθανής αποχώρησης του Μπορέ από τη Φρανκφούρτη είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αυτό που δεν φαίνεται ρεαλιστικό είναι να εκδηλώσει ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρον για έναν παίκτη, για τον οποίο η ομάδα του αξιώνει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπροσθέτως, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο για έναν επιθετικό που στην Ελλάδα θα… έπαιζε περπατώντας, ο Μπορέ είναι πρωτίστως «φουνταριστός» και όχι εξτρέμ. Έχει την ικανότητα να αποδώσει στα άκρα της επίθεσης, αλλά ο ίδιος νιώθει άνετα στο «9».

Το SPORTAL έψαξε την υπόθεση και σας παραθέτει το παρασκήνιο. Ο Μπορέ δεν αισθάνεται χαρούμενος στη Φρανκφούρτη και θέλει να μετακομίσει. Το πως δεν τον νοιάζει, αλλά έχει ζητήσει από τον ατζέντη του να βρει ομάδα. Κατά προτεραιότητα σε ένα από τα πέντε top ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Για την ώρα, η επιθυμία του Κολομβιανού δεν εισακούεται. Η Ρίβερ Πλέιτ συζητά τον δανεισμό του Μπορέ, όμως η Άιντραχτ το ξεκόβει και επιμένει στην πώληση. Η Τίγκρες φέρεται να προσφέρει 12 εκατομμύρια ευρώ, με τη γερμανική ομάδα να αξιώνει περισσότερα. Όσο για την ιταλική Κρεμονέζε, την απέρριψε ο ίδιος ο Μπορέ.

Ο Μπορέ συνεργάζεται με το γνωστό ισπανικό μανατζερικό γραφείο «Alpha Managment». Ο ατζέντης του Κολομβιανού, Μάρτιν Αραόθ, φέρεται να τον πρότεινε μεταξύ άλλων και στον Παναθηναϊκό. Από το γραφείο που εκπροσωπεί τον Μπορέ, προκύπτει ότι είχε μία συζήτηση με άνθρωπο του Τριφυλλιού. Αλλά προς το παρόν, η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την Αθήνα…

Θα μπορούσε όντως ο Παναθηναϊκός να πάρει τον Μπορέ; Μόνο με εξάμηνο δανεισμό και χωρίς υποχρεωτική οψιόν. Δεν υφίσταται άλλος τρόπος, αφού το αντίτιμο άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ ξεπερνά την ελληνική πραγματικότητα. Άρα, είναι ένα σενάριο που ίσως να στηρίχτηκε σε μία φιλολογική κουβέντα, όμως ουδέποτε τέθηκε σε ρεαλιστική βάση.