Αποστολή ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ

i

© Intime

Αποστολή ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:41 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αρκετές απουσίες για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα, λόγω των τραυματισμών και των περιορισμών από την ευρωπαϊκή λίστα. Ταξιδεύει σήμερα η ομάδα για το Ισραήλ.

Η μετάβαση του Παναθηναϊκού από τη Super League στο Europa League είναι το ζητούμενο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μετά από μία έντονη εβδομάδα με τρία ματς πρωταθλήματος και όχι με τον καλύτερο απολογισμό (5 βαθμοί με ένα διπλό και μία ήττα και μία ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαΐδης»), η ομάδα επικεντρώνεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Οι συνθήκες θα βοηθήσουν τους «πράσινους» να προσαρμοστούν πιο σύντομα στην Ευρώπη. Διότι η αποστολή του Τριφυλλιού θα αναχωρήσει σήμερα (3/10, 15:00) για το Ισραήλ, όπου την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα.

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού δύο ημέρες πριν το παιχνίδι είναι μία επιλογή του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές να εγκλιματιστούν στο κλίμα της ισραηλινής πόλης, αφού παρέχεται το χρονικό περιθώριο. Αξίζει να σημειωθεί πως για το Ισραήλ θα ταξιδέψουν και οι ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς έτσι και αλλιώς λειτουργεί με mode Europa League, αφού η λίστα της διοργάνωσης τον υποχρεώνει να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό του. Με συγκεκριμένους παίκτες να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ο σκόρερ του 2-2 εναντίον του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ δεν δηλώθηκε στην 23άδα του Παναθηναϊκού, οπότε δεν θα αγωνιστεί. Όπως και οι Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Λάζλο Κλάινχαϊσλερ και Ζέκα.

Επίσης, εκτός μάχης θα μείνουν οι τραυματίες Αϊτόρ, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Άντραζ Σπόραρ αν και δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως, θα ταξιδέψει με την αποστολή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Πέμπτη θα κάτσει στον πάγκο.

Επί της ουσίας, εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας λογίζεται ο νεαρός Γιώργος Σιδεράς, ειδικά εάν αρχίσει βασικός ο Αράο.