Παναθηναϊκός: Η δύσκολη διαχείριση της επόμενης μέρας

Γιώργος Βαγιαννίδης

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη διαχείριση της επόμενης μέρας

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:04 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 14.08.2024

Μετά το αρχικό σοκ, ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League έχει και τις παράπλευρες συνέπειες για τον Παναθηναϊκό. Τις οποίες ο Γιοβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει άμεσα εν όψει των Ζωσιμάδων.

Η ήττα με 1-0 από τη Μπράγκα και ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League, είναι το θέμα της βραδιάς για τον Παναθηναϊκό. Το ορατό αποτέλεσμα. Ανάλογη σημασία έχουν και οι συνέπειες, οι οποίες έπονται και έρχονται σε δεύτερο πλάνο μετά το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού ένιωσαν μία μεγάλη απογοήτευση μετά τη λήξη. Πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου, οι «πράσινοι» να δήλωναν ικανοποιημένοι, εάν κατάφερναν να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, έχοντας προκριθεί από δύο προκριματικούς γύρους και έχοντας αποκλείσει την πανίσχυρη Μαρσέιγ. 

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάληξη και την εικόνα της Μπράγκα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αντιλαμβάνονται πως έχασαν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Η οποία απολύτως φυσιολογικά, τους προκαλεί έντονα συναισθήματα. Θυμός, στεναχώρια, θλίψη, μέχρι και οργή.

Άπαντες στον οργανισμό της ομάδας, από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέχρι τους φροντιστές, άδειασαν ψυχολογικά. Προτού καν τελειώσει ο Αύγουστος, ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από μία στρεσογόνα και ανταγωνιστική διαδικασία, από την οποία επιβάλλεται να συνέρθει άμεσα.

Γιοβάνοβιτς: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τους αντιπάλους»
CHAMPIONS LEAGUE

01:24 - 30.08.2023

Γιοβάνοβιτς: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τους αντιπάλους»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο ικανοποιημένος είναι από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του.

Αφενός, η παρουσία στους ομίλους του Europa League παρέχει τη δυνατότητα της διάκρισης. Μία προοπτική ελπιδοφόρα και καλοδεχούμενη απ’ όλους στο Τριφύλλι. Αφετέρου, ο Παναθηναϊκός την Κυριακή πραγματοποιεί το πρώτο επικίνδυνο ταξίδι για το πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Οι «πράσινοι» πρέπει να ανασυνταχθούν και να πάρουν το διπλό στην Ήπειρο, για την ουσία και τις εντυπώσεις. Ουσία είναι οι βαθμοί που θα κερδηθούν σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, με έναν αντίπαλο που έχει αρχίσει με νίκη και ισοπαλία τη σεζόν. Εντυπώσεις γιατί η άμεση αντίδραση του Παναθηναϊκού, θα αποδείξει σε όλους πως το γκρουπ του Γιοβάνοβιτς φέτος έχει «μέταλλο», έμαθε τον πρωταθλητισμό και δεν θα πάθει τα περσινά λάθη.

Σένκεφελντ: «Αξίζαμε περισσότερο τη νίκη απόψε - Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα»
CHAMPIONS LEAGUE

00:46 - 30.08.2023

Σένκεφελντ: «Αξίζαμε περισσότερο τη νίκη απόψε - Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα»

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Μπράγκα, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» Μπαρτ Σένκεφελντ, δήλωσε πως οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να είναι περήφανοι.

Το ενθαρρυντικό για τον Σέρβο προπονητή είναι πως φέτος έχει πληθώρα επιλογών. Ο Γιοβάνοβιτς θα «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του, στα πρότυπα του προηγούμενου αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο. Έτσι και αλλιώς, πρέπει να αρχίσουν ξεκούραστοι παίκτες, οι οποίοι να έχουν κίνητρο για να επανακτήσουν τη θέση τους.