Η Κόλο-Κόλο επανέρχεται για τον Παλάσιος

Σεμπάστιαν Παλάσιος

i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / Intime

Η Κόλο-Κόλο επανέρχεται για τον Παλάσιος

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:50 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 14.08.2024

Η πρωταθλήτρια της Χιλής διατηρεί ψηλά στη λίστα της τον Σεμπάστιαν Παλάσιος και το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει νέα απόπειρα για την απόκτηση του. Το Sportal εξηγεί τα δεδομένα για το συμβόλαιο του Τούκου.

H Κόλο-Κόλο αφιέρωσε αρκετό χρόνο στον Σεμπάστιαν Παλάσιος τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η υπόθεση δεν ευδοκίμησε… Η αποτυχία δεν σχετιζόταν με το οικονομικό, όσο με την ξεκάθαρη στάση του Παναθηναϊκού ότι ο Τούκου δεν πωλείται. Ένα «όχι» που μεταφέρθηκε με έμφαση στην πρωταθλήτρια Χιλής και στην πλευρά του Αργεντινού εξτρέμ.

Πάντως, η άρνηση του χειμώνα, δεν πτοεί τους Χιλιανούς εν όψει του καλοκαιριού. Η χιλιανική έκδοση της «AS» αναφέρει πως ο Γκουστάβο Κιντέρος δεν έχει ξεχάσει τον Παλάσιος και θα ζητήσει από τη διοίκηση μία νέα απόπειρα για την απόκτηση του.

Ο Αργεντινός προπονητής εκτιμά πως ο Τούκου είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για το επιθετικό πλάνο του. Για αυτό επιμένει στον συμπατριώτη του, παρότι οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Η Κόλο-Κόλο φέρεται να ποντάρει σε ένα άλλο σημείο… Το συμβόλαιο του Παλάσιος με τον Παναθηναϊκό λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024, άρα το καλοκαίρι θα αρχίζει το τελευταίο έτος της συνεργασίας τους. Συνεπώς, θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Τριφυλλιού να πουλήσει τον 31χρονο εξτρέμ, αφού από την Πρωτοχρονιά θα μπορεί να υπογράψει με άλλη ομάδα ως ελεύθερος.

Στη Χιλή θεωρούν πως ο Κιντέρος έχει τον τρόπο να πείσει τον Παλάσιος να εγκατασταθεί στο Σαντιάγκο. Το δύσκολο σκέλος σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό, αφού η Κόλο-Κόλο δεν σκοπεύει να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό για τα δικαιώματα του Τούκου.

Στον αντίποδα, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού εκφράζουν ικανοποίηση από την προσφορά του Παλάσιος και πιστεύουν πως έχει αποσβέσει το κόστος των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του από την Ιντεπεντιέντε. Στην πρώτη ακριβή αγορά επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού είναι άλλο θέμα. Ανάλογα με την εισήγηση του Γιοβάνοβιτς, η διοίκηση θα μιλήσει με τον Παλάσιος για ένα νέο συμβόλαιο, αλλά με τους όρους που θα θέσει η ίδια. 

Άλλωστε, το καλοκαίρι του 2024 ο Παλάσιος θα είναι 32 ετών και η παράμετρος της ηλικίας λαμβάνεται υπόψη. Η πρόθεση των «πράσινων» είναι να κρατήσουν τον Τούκου στο «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά προς το παρόν, δεν θα ανοίξει η συζήτηση.