Παναθηναϊκός, η πιο σημαντική ομάδα στην καριέρα του Παλάσιος!

Σεμπάστιαν Παλάσιος

i

Intime

Παναθηναϊκός, η πιο σημαντική ομάδα στην καριέρα του Παλάσιος!

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:36 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 14.08.2024

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, με το Τριφύλλι να έχει αποδειχτεί η... Ιθάκη του Τούκου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία στην καριέρα του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Σε σχετικά μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία, αφού ο Τούκου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα στην ηλικία των 29 ετών.

Μέχρι να περάσει τον Ατλάντικο, ο Παλάσιος έπαιξε στην Αργεντινή (Μπόκα Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε, Ταγιέρες, Νιούελς Ολντ Μπόις, Άρσεναλ Σαραντί) και στην Πατσούκα του Μεξικού. Με κοινό χαρακτηριστικό πως σε καμία δεν... ρίζωσε ο Αργεντινός εξτρέμ.

Φαντάζει παράδοξο, όμως η ποδοσφαιρική... Ιθάκη του Παλάσιος δεν βρέθηκε στην πατρίδα του. Ούτε καν στη Λατινική Αμερική. Αλλά σε μία άλλη ήπειρο...

Γιατί ο Τούκου έχει τα πιο γεμάτα στατιστικά με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός έχει τις περισσότερες συμμετοχές, τα περισσότερα γκολ και τις πιο πολλές ασίστ με την πράσινη φανέλα.

Μάλιστα, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρεν ήταν σημαδιακή για τον Παλάσιος. Διότι ήταν η 100η για τον 32χρονο επιθετικό με το Τριφύλλι στο στήθος! Όσες δεν έχει με καμία άλλη ομάδα...

Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη στη σχετική λίστα είναι η Ταγέρες, με την οποία ο Παλάσιος μέτρησε 54 εμφανίσεις. Σχεδόν τις μισές από τις αντίστοιχες με τον Παναθηναϊκό.

Εν Αθήναις... ο Παλάσιος έχει σκοράρει 22 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ. Είναι οι καλύτερες επιδόσεις στις στατιστικές κατηγορίες, ενώ ο αγωνιστικός χρόνος του Τούκου έγραψε 6.834 λεπτά.

Εξυπακούεται πως ο Παλάσιος θα ήθελε πιο όμορφες αναμνήσεις από το 100ο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκού, όμως η Ρεν επικράτησε 3-1. Έστω και έτσι, είναι ένα ιστορικό ματς για τον Αργεντινό στράικερ, αφού η πράσινη είναι η πρώτη φανέλα με την οποία συμπληρώνει τριψήφιο αριθμό αγώνων.

Με τη συχνότητα που τον χρησιμοποιεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παλάσιος θα παίξει σε πολλά ματς ακόμα. Ενώ τον Ιούνιο λήγει το συμβόλαιο του Τούκου και η παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης» τελεί υπό συζήτηση...