Παναθηναϊκός: Η… πολύπλευρη και το πλάνο του Ιβάν
i

Σπόραρ και Σόουζα / © Intime

Παναθηναϊκός: Η… πολύπλευρη και το πλάνο του Ιβάν

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:56 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλο και δεν έχει άλλο… δρόμο, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ενδεκάδα του.

Ένα αποτέλεσμα σε ένα φαινομενικά βατό παιχνίδι, που θα έχει πολλές προεκτάσεις… Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (18/2, 17:00) τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ψάχνει τη νίκη που θα τον ωφελήσει σε αρκετούς τομείς. Από τον πιο φανερό, μέχρι τον πιο αφανή.

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος στην κατάταξη και με «άσο» θα διατηρηθεί εκεί. Σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στην Τούμπα, θα εξασφαλίσει την κορυφή παρότι η Ένωση θα έχει ματς λιγότερο. Άρα, οι τρεις βαθμοί σιγουρεύουν την πρωτιά για τους «πράσινους».

Επίσης, εάν το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νικήσει, θα έχει το 3Χ3 σε ένα μικρό σερί που δεν έχει «τρέξει» στον δεύτερο γύρο. Με σημαντική τόνωση για την αυτοπεποίθηση των παικτών και θα πειστούν άπαντες ότι η κατάρρευση του Ιανουαρίου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Εξυπακούεται πως μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Επιβάλλεται να μεταβεί στο Φάληρο με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις και αυτό θα συμβεί με τη νίκη απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο. Ο οποίος, πάντως, είναι άκρως επικίνδυνος, αφού αθόρυβα ανέβηκε πέμπτος και ουσιαστικά έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή του στα Play Offs.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Γιοβάνοβιτς θα τροποποιήσει το σύστημα σε 4-2-3-1, για να δώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Σάρλια θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό, με τον Πούχατς να έχει πιθανότητες να τον εκπαραθυρώσει.

Οι Ρούμπεν Πέρεθ και Κουρμπέλης θα συμπληρώσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Μπερνάρ θα επιστρέψει στο «10», ο Μαντσίνι θα μείνει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ο Παλάσιος αναμένεται να επανέρθει στο αριστερό άκρο και ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί στην κορυφή. Ο Κλέινχεϊσλερ διεκδικεί τη θέση του Τούκου, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμος να παίξει 90λεπτο.