Ιωαννίδης και Αϊτόρ έγιναν... «20άρηδες» απέναντι στον ΟΦΗ

Φώτης Ιωαννίδης - Αϊτόρ

i

© Intime

Ιωαννίδης και Αϊτόρ έγιναν... «20άρηδες» απέναντι στον ΟΦΗ

Πάνος Κορομηλάς • 17:11 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Φώτης Ιωαννίδης και Αϊτόρ, με τα γκολ τους στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ έφτασαν έκαστος τα 20 τέρματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, στα χρόνια παρουσίας τους στο σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του ΟΦΗ για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Superleague και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Φώτης Ιωαννίδης και Αϊτόρ βρήκαν δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό επίτευγμα με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, οι δύο ποδοσφαιριστές έφτασαν έκαστος τα 20 τέρματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπαίνοντας στην πρώτη 50άδα των σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης με πέναλτι στο 30ο λεπτό, ενώ έβαλε και το «κερασάκι στην τούρτα» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τη φετινή σεζόν, μετρά 11 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, 5 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα. 

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των πρασίνων το είχε σημειώσει στις 13 Φεβρουαρίου του 2022, σε μια εκτός έδρας επικράτηση επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1, ενώ φέτος είναι η πρώτη σεζόν της καριέρας του που φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ.

Τα 20 γκολ έφτασε στο πρωτάθλημα και ο Αϊτόρ, χάρις το τέρμα που πέτυχε στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ισπανός χαφ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Παλάσιος και με ωραία προσποίηση και τελείωμα, «έγραψε» το 2-0 ανοίγοντας το δρόμο για την νίκη. 

Οι Ιωαννίδης και Αϊτόρ μετά το συγκεκριμένο επίτευγμα ισοβαθμούν πλέον με τους Χοσέ Τοτσέ και Στράτο Σακελλαρίδη στη 50η θέση της λίστας των μεγαλύτερων σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ο έτερος σκόρερ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, Σεμπαστιάν Παλάσιος ,πέτυχε το 21ο του γκολ στο πρωτάθλημα, πιάνοντας τους Βαγγέλη Βλάχο, Λούη Χριστοδούλου και Στράτο Αποστολάκη