Ιστορίες μιας «καταπράσινης» πτήσης: Το «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ο σταρ Μπρινιόλι και το Netflix (vids)

Μπρινιόλι

i

©Intime

Ιστορίες μιας «καταπράσινης» πτήσης: Το «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ο σταρ Μπρινιόλι και το Netflix (vids)

Βασίλης Μοιρώτσος 14:00 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στο Οπόρτο και το Sportal σας βάζει στο κλίμα ενόψει της αναμέτρησης με την Μπράγκα, με τα όσα έγιναν στο αεροπλάνο του «τριφυλλιού».

Στην Πορτογαλία, έπειτα από 3,5 ώρες πτήσης έφτασε η αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την Μπράγκα (23/08, 22:00) για τα Play Off του Champions League. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Οπόρτο, μία πόλη η οποία μόνο ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνά στον οργανισμό του «τριφυλλιού».

Κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός τόσο το 1995 όσο και το 2003, είχε αλώσει το Ντας Άντας, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Μάρκο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε, αντίστοιχα. Το πρώτο μάλιστα ήταν ένα από τα πιο ιστορικά και δύσκολα «διπλά» του στην Ευρώπη πήρε ο Παναθηναϊκός πριν ακριβώς 28 χρόνια. H 13η Μαρτίου του 2003, μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, την πρώτη ελληνική ομάδα, που για δύο διαδοχικές σεζόν βρέθηκε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης στον 21ο αιώνα και δεν αρκέστηκε στη συμμετοχή! Αντιθέτως, υπέταξε την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Μία Πόρτο που στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, το πρωτάθλημα Πορτογαλίας και έναν χρόνο αργότερα, το Champions League!

Οσον αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης (23/08) με την Μπράγκα, ο Παναθηναϊκός μετά το ματς θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ακολουθώντας πρωινή προπόνηση-χαλάρωμα.

*Παντού μαζί οι Χόρντουρ Μάγκνουσον με τον Μπερνάρντ. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν ταιριάξει απόλυτα και είναι από τα αχώριστα δίδυμα στις αποστολές του «τριφυλλιού». Μάλιστα, στην πτήση της ομάδας στην Πορτογαλία, ο έμπειρος στόπερ εξηγούσε πως στην σωτήρια επέμβαση στο Βελοντρόμ στο σουτ του Βιτίνια στην παράταση, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια που έπαιζε ως τερματοφύλακας στο χάντμπολ.

*Στην πτήση της αναχώρησης οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνάντησαν έναν ένθερμο φίλο της ομάδας. Τον πιλότο του αεροσκάφους, Σταμάτη Καντιλιόρο. Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης δεν έκρυψε την αγάπη του για το «τριφύλλι», αφού έβαλε τον ύμνο του Παναθηναϊκού όταν μπήκε η ομάδα στο αεροπλάνο αλλά και συνθήματα των «πρασίνων».

*Οι ευχές από τον πιλότο δεν τελείωσαν πριν την απογείωση, αλλά συνεχίστηκαν και πριν την προσγείωση. Στην ενημέρωση του για τα λεπτά που απομένουν μέχρι να προσγειωθεί το αεροσκάφος, ο πιλότος ανέφερε. «Να ευχηθώ και πάλι πολύ καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και περιμένουμε την επόμενη Τρίτη για να φωνάξουμε ξανά όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ το Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός».

*Δεν ήταν και λίγοι αυτοί οι οποίοι προτίμησαν να περάσουν την ώρα τους κατά τη διάρκειας της πτήσης βλέποντας ταινίες, με τον τιμ μάνατζερ, Γρηγόρη Παπαβασιλείου να κάνει την διαφορά και να επιλέγει την «Ευτυχία», στο Netflix. Μία ταινία η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή της Ευτυχίας Παπαπαγιαννοπούλου.

*Χουάνκαρ και Ρούμπεν Πέρεθ θα έχουν μέλη της οικογένειας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, μιας και θα ταξιδέψουν από την Ισπανία στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος επιστρέφει ως αντίπαλος στη Μπράγκα, στην οποία ανήκε από το 2011 μέχρι το 2017 χωρίς να παίξει σε ούτε ένα επίσημο ματς.

*Πριν την αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας αναζητούσαν τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για να φωτογραφηθούν μαζί του και να του ζητήσουν αυτόγραφα. Όταν τον είδαν ο Ιταλός δεν αρνήθηκε και υπομονετικά υπέγραψε σε όλους όσοι ήθελαν. Γίνεται αγαπημένος της εξέδρας πλέον ο Μπρινιολι.