Κανονικά το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας
i

©intime

Κανονικά το Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Sportal newsroom 13:46 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 14.08.2024

Σύφωνα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο αγώνας με τη Μαρσέιγ θα γίνει κανονικά, ωστόσο θα έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στέλνει και δεύτερο security officer η UEFA.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι τόσο η UEFA όσο και η ελληνική αστυνομία για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ την Τετάρτη (9/8, 21:00). Σύμφωνα με την «πράσινη» ΠΑΕ το παιχνίδι θα γίνει κανονικά ωστόσο θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο της Λεωφόρου. 

Πιο αναλυτικά σε κάθε ματς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στέλνει έναν παρατηρητή, ενώ σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου, όπως αυτό, στέλνουν και έναν security officer. Ο λόγος προφανώς είναι οι καλές σχέσεις των οπαδών της Μαρσέιγ με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ

Παρόλα αυτά λόγω των χθεσινών (7/8) γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια η UEFA στέλνει και δεύτερο security officer, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Δηλαδή θα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι τόσο στους χώρους του γηπέδου όσο και στους γύρω δρόμους και είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη να υπάρχει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. 

Χάος στη Νέα Φιλαδέλφεια με απολογισμό έναν νεκρό 

Το βράδυ της Δευτέρας εκτυλίχθηκαν αιματηρά επεισόδια έξω από την «OPAP Arena» και στους γύρω δρόμους μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ λέγεται πως υπήρχαν και του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα χούλιγκαν της κροατικής ομάδας έκαναν το ταξίδι από το Ζάγκρεμπ, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, φτάνοντας έξω από το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.  

Η UEFA αποφάσισε για το ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Πρώτο ματς στην Κροατία και η ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια 18 ή 19 Αυγούστου
CHAMPIONS LEAGUE

13:45 - 08.08.2023

Η UEFA αποφάσισε για το ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Πρώτο ματς στην Κροατία και η ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια 18 ή 19 Αυγούστου

Η UEFA πήρε την απόφαση να ορίσει πρώτο ματς στην Κροατία 15 Αυγούστου και ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια 18 ή 19 Αυγούστου, μετά τα όσα έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά από «καταδρομική» επίθεση και συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών, ένας 29χρονος φίλος της ΑΕΚ έπεσε νεκρός μετά από πολλαπλές μαχαιριές που δέχτηκε. 

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 98 συλλήψεις οπαδών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.