Παναθηναϊκός: Μικρότερο ροτέισον, ίδια λογική για τον Γιοβάνοβιτς

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Μικρότερο ροτέισον, ίδια λογική για τον Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:08 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει λιγότερες επιλογές για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά θα παρατάξει μία ενδεκάδα με επιθετικό προσανατολισμό.

Τη σύνθετη προσπάθεια να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, εν μέσω πιο περιορισμένων επιλογών συγκριτικά με το πρωτάθλημα, έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Διότι για την αναμέτρηση της Πέμπτης στο «Sammy Ofer Stadium» ισχύει η λίστα της UEFA για το Europa League.

Αυτό σημαίνει πως οι Γερεμέγεφ, Βέρμπιτς, Κλάινχαϊσλερ, Τσοκάι και Ζέκα ναι μεν έχουν ακολουθήσει την αποστολή στο Ισραήλ, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν. Επιπλέον, δεν θα παίξει ο τραυματίας Αϊτόρ και οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν, οι μόνοι οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα.

Η τακτική του Γιοβάνοβιτς δεν θα μεταβληθεί στην κεντρική ιδέα της: ο Παναθηναϊκός να έχει τη μπάλα και να δημιουργεί και να μην περιοριστεί σε παθητική θέση. Με το σύστημα 4-3-3 να αποτελεί την προτίμηση του Σέρβου και στη Χάιφα.

Ο Μπρινιόλι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Γεντβάι θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Ο Βαγιαννίδης είναι έτοιμος, αλλά προέρχεται από μακρά απραξία, ενώ εφεδρικός στόπερ υπολογίζεται ο Αράο.

Ο Ρούμπεν θα επανέρθει ως αμυντικός χαφ και επικρατέστεροι να τον πλαισιώσουν ως εσωτερικοί μέσοι είναι οι Βιλένα και Μπερνάρ. Στη μεσαία γραμμή, ο Γιοβάνοβιτς έχει εναλλακτικές με τους Αράο, Τζούρισιτς και Τσέριν, αναλόγως με τον προσανατολισμό που θα προτιμήσει.

Στην επίθεση, τα... κουκιά είναι μετρημένα. Ο Παλάσιος δεξιός εξτρέμ και ο Μαντσίνι αριστερός εξτρέμ, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή. Στα «φτερά» ο Τζούρισιτς και ο Μπερνάρ μπορούν να βοηθήσουν, ενώ ο Σπόραρ έχει αποθεραπευτεί αλλά δεν είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή.

Είναι προφανές πως τα προβλήματα είναι πολλά, όμως το ρόστερ μεγάλο και προς το παρόν, αντέχει να υποστηρίζει ένα εκτεταμένο ροτέισον. Δεν είναι βέβαιο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα προβεί σε πολλές αλλαγές στο «Sammy Ofer Stadium», αλλά έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ανάλογα με την κρίση του.