Παναθηναϊκός: Νέα παράταση στο διαγωνισμό για το Βοτανικό
i

Βοτανικός / ©intime

Παναθηναϊκός: Νέα παράταση στο διαγωνισμό για το Βοτανικό

12:14 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 20.08.2024

Μία γραφειοκρατική αβλεψία του Υπουργείου Υποδομών θα καθυστερήσει για δύο εβδομάδες την υποβολή προσφορών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η Ελλάδα είναι η χώρα της γραφειοκρατείας... Η εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών είναι ένα ζήτημα που διαχρονικά ταλανίζει τη χώρα μας και προκαλεί καθυστερήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα, χτύπησε και τη Διπλή Ανάπλαση. Κανονικά, την Παρασκευή 13η Ιανουαρίου του 2023, στις 10π.μ. έληγε η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την μελέτη και την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ωστόσο, μία παράλειψη που επηρεάζει γενικότερα τις διαγωνιστικές διαδικασίες στην Ελλάδα και όχι μόνο τη Διπλή Ανάπλαση, θα καθυστερήσει την επιλογή αναδόχου για άλλες δύο εβδομάδες.

Κάποιο αρμόδιο στέλεχος στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξέχασε (παρέλειψε ή ολιγώρησε ή αδράνησε, διαλέξτε όποιο ρήμα προτιμάτε) να ανανεώσει την ισχύ των εργοληπτικών πτυχίων μετά τις 31/12/2022.

Το σφάλμα διορθώθηκε μετά την αλλαγή του έτους, αλλά εμπόδισε αρκετές εταιρίες να προετοιμάσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τους φακέλους τους.

Οπότε, ο Δήμος Αθηναίων έδωσε παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία υποβολής. Η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 10π.μ. Διαβάστε τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο της δημοτικής αρχής, στην αιτιολόγηση για τη μεταφορά της προθεσμίας:

«Βάση του άρθρου 74 του Ν. 48/21, οι βεβαιώσεις εγγραφής στο ΜΕΕΠ που ήταν σε ισχύ κατά την 3η Ιουλίου 2019, ίσχυαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2022 και ότι δεν έχει γίνει εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δρομολόγηση χρονοδιαγράμματος έναρξης ισχύος των διατάξεων του ΠΔ 71/2019 που αφορούν στα μητρώα συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών».