Πουρίτα στο Sportal: «Στη Ντνίπρο-1 δεν διαθέτουμε την εμπειρία του Παναθηναϊκού, αλλά έχουμε την επιθυμία να γράψουμε ιστορία»

Ο Πουρίτα σε μονομαχία με τον Παλάσιος.

i

©intime

Πουρίτα στο Sportal: «Στη Ντνίπρο-1 δεν διαθέτουμε την εμπειρία του Παναθηναϊκού, αλλά έχουμε την επιθυμία να γράψουμε ιστορία»

Γιώργος Σακελλαρίου 08:00 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 14.08.2024

Ο δεξιός μπακ της Ντνίπρο-1 Εμιλιάνο Πουρίτα μίλησε στο Sportal για τις μάχες με τον Παναθηναϊκό, την εμπειρία του «τριφυλλιού» και τον Παλάσιος, αλλά και τον ενθουσιασμό των Ουκρανών.

Η πρώτη μάχη του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο-1 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League πλησιάζει.

Στην ουκρανική ομάδα αγωνίζεται ο Εμιλιάνο Πουρίτα, ο 26χρονος Αργεντινός δεξιός μπακ, ο οποίος αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Βόλου τη σεζόν 2021-22 (21 ματς, 2 ασίστ) και τέθηκε αντιμέτωπος του «τριφυλλιού».

Ο Πουρίτα δέχθηκε να μιλήσει στο Sportal για τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό κι αναφέρθηκε στην επιθυμία της Ντνίπρο-1 να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, στα δυνατά της σημεία, αλλά και στον συμπατριώτη του Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Εμιλιάνο Πουρίτα:

- Είσαι βασικό στέλεχος στη Ντνίπρο. Είσαι χαρούμενος εκεί; Σκέφτεσαι να γυρίσεις Ελλάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος στη Ντνίπρο-1. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό, το να μπορώ να βγάλω την προετοιμασία και σιγά σιγά να νιώθω όλο και καλύτερα με κάνει πολύ χαρούμενο. Θα ήθελα πολύ να παίξω ξανά στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα κι ένα στυλ ποδοσφαίρου που με έκανε να νιώσω πολύ άνετα. Έχω πολλούς φίλους, άλλοι από τους οποίους είναι ακόμα στο Βόλο και άλλοι σε διαφορετικές ομάδες και έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί τους».

- Ένα σχόλιο για το ουκρανικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με το ελληνικό. Σε ποια σημεία είναι καλύτερο και σε ποια σημεία υστερεί σε σχέση;

«Νομίζω ότι σε ατομικό τεχνικό επίπεδο οι Ουκρανοί είναι πολύ καλοί. Με απλό στυλ, χαμηλό ρίσκο και πάντα με καλή αντιμετώπιση και κυκλοφορία της μπάλας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και είναι πολύ τεχνικό, νομίζω ότι είναι πολύ πιο τακτικό και πιο physical από εδώ».

- Παναθηναϊκός, λοιπόν, στην κλήρωση. Προτιμούσατε τη Σερβέτ που ήταν ο άλλος υποψήφιος αντίπαλοs;

Μου αρέσει ο Παναθηναϊκός. Όταν σκέφτεσαι να φτάσεις στη φάση των ομίλων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους.

«Μου αρέσει ο Παναθηναϊκός. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία και είναι ένα πολύ σημαντικό... μέτρο, ειδικά όταν σκέφτεσαι να φτάσεις στη φάση των ομίλων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους».

- Ο τεχνικός σας Ολεξάντρ Κούτσερ δήλωσε μετά την κλήρωση ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Συμφωνείς;

«Ίσως ο Παναθηναϊκός να είναι το φαβορί, λόγω της ιστορίας και της εμπειρίας του σε διεθνείς αγώνες. Είμαστε μια νεανική ομάδα και συνεχίζουμε να προπονούμαστε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα παιχνίδια που έρχονται».

- Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπερνάρ και διεθνείς Σέρβους και Σλοβένους παίκτες. Υπάρχουν ακόμα ο Αϊτόρ και ποιοτικοί Ισπανοί παίκτες. Πιστεύεις ότι είναι πιο έμπειρος και ποιοτικός ο Παναθηναϊκός;

«Όπως σου είπα πριν, είμαστε μια νεανική ομάδα σε φουλ προπονήσεις και με πολύ ενθουσιασμό. Προφανώς δεν διαθέτουμε όλη τη διεθνή εμπειρία που έχουν οι αντίπαλοι, αλλά έχουμε ποιότητα και την επιθυμία να γράψουμε ιστορία που θα είναι κάτι γιγάντιο».

- Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ντνίπρο;

«Τα δυνατά μας σημεία είναι το passing game. Έχουμε επίσης πολλούς ψηλούς παίκτες με δυνατότητες στον αέρα, καλή κεφαλιά και έχουμε σκόρερ που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

- Είναι μειονέκτημα για τη Ντνίπρο που δεν παίζει στη φυσική της έδρα, αλλά στο Κόσιτσε;

Προφανώς θα θέλαμε να παίξουμε εδώ στην Ουκρανία με τους οπαδούς μας και με μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζούμε.

«Προφανώς θα θέλαμε να παίξουμε εδώ στην Ουκρανία με τους οπαδούς μας και με μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζούμε. Αλλά δεν είναι κάτι που μας αγγίζει και δεν το σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι μας και τι πρέπει να κάνουμε».

- Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης για κάθε ομάδα?

«Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Δουλεύουμε πολύ στην προετοιμασία για να γράψουμε ιστορία και θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

- Η γνώμη σου για τον συμπατριώτη σου Παλάσιος;

Ο Tucu είναι παίκτης με αξιόλογη καριέρα. Έφτασε στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια και ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα και το πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κρίνει παιχνίδια

«Ο Tucu είναι παίκτης με αξιόλογη καριέρα. Έφτασε στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια και ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα και το πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κρίνει παιχνίδια».

«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Αχμέντ Φατούχ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:04 - 22.07.2023

«Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για τον Αχμέντ Φατούχ» (vid)

Αιγυπτιακά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να προσθέσει και τέταρτο αριστερό μπακ στο ρόστερ του. Μόνο που η φημολογία για τον αμυντικό της Ζάμαλεκ έχει συγκεκριμένη προέλευση...

- Πως είναι για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε μία ομάδα που στη χώρα της υπάρχει πόλεμος; Ένιωσες φόβο, ανησύχησες για σένα και την οικογένειά σου;

«Η αλήθεια είναι αρκετά περίπλοκη. Είμαστε σε μια πολύ απομονωμένη πόλη και δεν διατρέχουμε κανένα είδος κινδύνου. Είμαστε εσώκλειστοι, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν νιώθουμε ποτέ φόβο, γιατί ο σύλλογος πάντα μας έδινε αυτή την ηρεμία. Αλλά είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση».