Παναθηναϊκός: Ο ατομικός έλεγχος της Αυστρίας

Παναθηναϊκός: Ο ατομικός έλεγχος της Αυστρίας

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:44 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Το Sportal αξιολογεί την παρουσία κάθε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, στις 16 μέρες παραμονής της αποστολής στο Μπαντ Έρλαχ και αποκωδικοποιεί τις σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα, μετά από 16 μέρες παραμονής στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε 33 παίκτες στη διάθεση του και τους τσέκαρε καθημερινά, σε προπονήσεις και πέντε φιλικά παιχνίδια. Με τον Σέρβο να έχει σχηματίσει μία ιεράρχηση για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της σεζόν. Το Sportal προχωρά στον... ατομικό έλεγχο της προετοιμασίας, για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά! 

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ: Νιόπαντρος και με υψηλή αυτοπεποίθηση, ο Ιταλός γκολκίπερ απέδειξε πως δίκαια είναι ο «Νούμερο 1» του Παναθηναϊκού. Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, έχει κλάση και με χαρακτηριστική άνεση, διατηρεί την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς.

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ: Γκολκίπερ με μεγάλο εγωισμό και με παραστάσεις πρωταθλητισμού. Ο Λοντίγκιν τα έδινε όλα καθημερινά στις προπονήσεις, αποτελεί παράδειγμα προς μίμησης και διεκδικεί την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς, παρότι η εκθρόνιση του Μπρινιόλι είναι δύσκολο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ανανέωσε το συμβόλαιο του, όντας συνειδητοποιημένος ότι θα είναι ο τρίτος στην ιεραρχία. Πάντως, πραγματοποίησε μία εξαιρετική προετοιμασία, με υψηλό επαγγελματισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ο νεαρός δεξιός μπακ δείχνει έτοιμος να προσπεράσει τον Γιάννη Κώτσιρα στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Βαγιαννίδης είναι αποφασισμένος να ανδρωθεί και να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, ενώ δείχνει να αναπτύσσει έφεση στο σκοράρισμα με δύο γκολ στα φιλικά.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ: Ο Ισπανός αρχίζει τη σεζόν ως βασικός, αφού δύσκολα ο Γιοβάνοβιτς θα διαταρράξει την ομοιογένεια της ενδεκάδας στα ματς με τη Ντνίπρο. Όμως, πια ο ανταγωνισμός κορυφώνεται, από τον βασικό αριστερό μπακ της Σερβίας, Μλαντένοβιτς. Φέτος, ο Χουάνκαρ θα κοπιάσει πολύ για να κρατήσει τη θέση του.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΕΡΕΘ: Ο αδιαμφισβήτητος «εγκέφαλος» της ομάδας, η προέκταση του Γιοβάνοβιτς στο τερέν. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ θα είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό, ότι και να συμβεί στις μεταγραφές.

ΜΠΑΡΤ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ: Ο Ολλανδός πήρε το περιβραχιόνιο μετά την αποχώρηση του Κουρμπέλη, δείγμα ότι ο ρόλος του αναβαθμίζεται. Αρχίζει τη σεζόν ως βασικός και δύσκολα θα εκτοπιστεί από την ενδεκάδα.

ΖΕΚΑ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Ήρθε για να κλείσει την καριέρα του στο Τριφύλλι και μετά να πάρει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όμως, ο Ζέκα είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ρόλο στο ροτέισον του Γιοβάνοβιτς και να αποδείξει πως δεν ξόφλησε.

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Αρχίζει τη σεζόν με νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και μέσα στην αρχηγική ομάδα. Ο Ιωαννίδης έχει τις προδιαγραφές για να παίξει βασικός, με την απαραίτητη προϋπόθεση να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα. 

ΛΑΖΛΟ ΚΛΑΪΝΧΑΪΣΛΕΡ: Ο διεθνής Ούγγρος μέσος έχει δείξει μεγάλη όρεξη στην προετοιμασία, συμπεριλαμβάνεται στους διακριθέντες καθημερινά στις προπονήσεις και προσαρμόζεται στον ρόλο του deep lying play maker, για τον οποίο τον εκπαιδεύει ο Γιοβάνοβιτς.

ΑΝΤΡΑΖ ΣΠΟΡΑΡ: Ο πρώτος σκόρερ της προηγούμενης σεζόν, αλλά δεν είχε την επίδοση που να δικαιολογεί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ της μεταγραφής. Ο Σπόραρ προσπαθεί πολύ για να διατηρήσει τη φανέλα του βασικού, αλλά το ζητούμενο θα είναι να σκοράρει... Για αυτό τον πλήρωσε ο Παναθηναϊκός.

ΜΠΕΡΝΑΡ: Πέρυσι δεν προσαρμόστηκε ποτέ ως επιτελικός μέσος, με το πείραμα να μην επιτυγχάνει. Ο Βραζιλιάνος μάλλον επιστρέφει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και η εκκίνηση του στην προετοιμασία, αφήνει πολλές υποσχέσεις.

ΚΡΙΣΤΙ ΓΚΑΝΕΑ: Ο μεγάλος άτυχος, αφού ακόμα ταλαιπωρείται από τις επιπλοκές της long-covid. Ο Ρουμάνος δεν προπονείται με την ομάδα, πήγε στην Αυστρία για ψυχολογικούς λόγους και όταν επανέρθει, θα έχει μπροστά του τους Χουάνκαρ και Μλαντένοβιτς.

Ο Σλούκας αποθεώθηκε από φίλους του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί του Ολυμπιακού εξοργίστηκαν - Νέα σκληρή ανακοίνωση της Θύρας 7 (vid)
EUROLEAGUE

19:34 - 10.07.2023

Ο Σλούκας αποθεώθηκε από φίλους του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί του Ολυμπιακού εξοργίστηκαν - Νέα σκληρή ανακοίνωση της Θύρας 7 (vid)

Ο Κώστας Σλούκας δέχθηκε βιντεοκλήση από φίλους του Παναθηναϊκού, στο οποίο οι τελευταίοι φώναζαν υβριστικό σύνθημα κατά του Ολυμπιακού και ο νέος σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» χαμογελούσε. Το βίντεο έφτασε στα χέρια της Θύρας 7, η οποία εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τον πρώην παίκτη της ομάδας τους.

ΑΝΤΑΜ ΤΣΕΡΙΝ: Αποκτήθηκε πέρυσι για αναπληρωματικός, λόγω των ελλείψεων μετατράπηκε σε βασικό και αναντικατάστατο. Η απόκτηση των Τζούρισιτς και Βιλένα θεωρητικά τον στέλνει στον πάγκο, αλλά ο Σλοβένος σίγουρα θα είναι βασικός με τη Ντνίπρο. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την απόδοση του.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΑΝΤΣΙΝΙ: Δεν είχε τόσο καλή εικόνα στην προετοιμασία, παρότι δεν στερείται της διάθεσης. Ο Αργεντινός φέτος έχει έντονο ανταγωνισμό στα άκρα της επίθεσης και πρέπει να παλέψει για τις ευκαιρίες του.

ΕΝΙΣ ΤΣΟΚΑΪ: Με τα τωρινά δεδομένα, είναι ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, μετά τον Ρούμπεν. Ο Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει, η ΠΑΕ πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό για τα δικαιώματα του και ο Αλβανός άσος έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του σε μία γεμάτη και απαιτητική σεζόν.

ΑΛΕΞΙΣ ΤΡΟΥΙΓΙΕ: Έχει ποιότητα, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι και προσπάθησε να το αποδείξει. Το μέλλον του Γάλλου χαφ στο «Γεώργιος Καλαφάτης» δεν φαντάζει ευσοίωνο, αφού έχει μπροστά του τους Βιλένα, Κλάινχαϊσλερ και Τσέριν.

ΑΪΤΟΡ ΚΑΝΤΑΛΑΠΙΕΝΤΡΑ: Ο Καταλανός έχει αποθεραπευτεί από τη ρήξη χιαστών, αλλά η πολύμηνη απραξία τον έχει επηρεάσει. Χρειάζεται χρόνο και σε πρώτη φάση, δύσκολα θα αγωνιστεί στα προκριματικά με τη Ντνίπρο.

ΧΟΡΝΤΟΥΡ ΜΑΓΚΝΟΥΣΟΝ: Ο Ισλανδός στόπερ έχει τη συνηθισμένη πραότητα και ηρεμία στο παιχνίδι του και μαζί με τον Σένκεφελντ, θα συνθέσουν το βασικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού.

ΦΙΛΙΠ ΜΛΑΝΤΕΝΟΒΙΤΣ: Ο Σέρβος αριστερός μπακ ήρθε για να παίξει και όχι να μείνει στον πάγκο. Από την πρώτη μέρα δείχνει την πρόθεση να εκτοπίσει τον Χουάνκαρ, συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται καιρό στο Τριφύλλι και έχει την προσωπικότητα και την εμπειρία να κερδίσει τη θέση του Ισπανού.

ΦΙΛΙΠ ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ: Ο Σέρβος επιτελικός μέσος προορίζεται για το βασικό «10άρι» και πρόλαβε να δείξει ένα ψήγμα των ικανοτήτων του. Το οποίο απλώς άνοιξε την όρεξη σε όλους για περισσότερα πράγματα από τον Τζούρισιτς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΡΑΣ: Λόγω εμπειρίας αναμένεται να παίξει βασικός με τη Ντνίπρο, όμως ο Βαγιαννίδης τον πιέζει πολύ φέτος. Επιπλέον, η μεταγραφή δεξιού μπακ αναμένεται να δυσκολέψει την κατάσταση για τον Κώτσιρα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΠΑΛΑΣΙΟΣ: Ο Αργεντινός εξτρέμ δεν παίζει τόσο εντυπωσιακά, όμως κάνει πολλές “βρώμικες” δουλειές που ζητάει ο Γιοβάνοβιτς στο γήπεδο. Για αυτό τουλάχιστον στην αρχή, ο Τούκου θα είναι βασικός εναντίον της Ντνίπρο.

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΒΕΡΜΠΙΤΣ: Ο Σλοβένος είναι αναγεννημένος και βρίσκεται σε εξαιρετική ατομική κατάσταση. Ο Βέρμπιτς έχει διευθετήσει τα προσωπικά ζητήματα του και προσπαθεί να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα. Ο κανονικός Βέρμπιτς, έχει όλες τις προϋπόθεσεις για να το πετύχει.

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΕΡΕΜΕΓΕΦ: Για τον πρώτο σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος του 2022, ο οποίος σκόραρε 22 γκολ και στέφθηκε πρωταθλητής, είναι αδιανόητο να διεκδικεί τη θέση του τρίτου «φουνταριστού». Με καλό «φίνις» και γκολ στην Αυστρία, ο Γερεμέγεφ ανέβασε την αυτοπεποίθηση του.

ΕΛΤΟΝ ΦΙΚΑΪ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ: Ο πρώτος αποτέλεσε την αποκάλυψη της προετοιμασίας. Ο 17χρονος αριστεροπόδαρος Αλβανός στόπερ κέρδισε τις εντυπώσεις και μία θέση στις προπονήσεις του Γιοβάνοβιτς, παρότι θα αποκτηθούν παίκτες για την άμυνα. Ο δεύτερος παρότι νεαρός, είναι... βετεράνος στις προετοιμασίες του Ιβάν και θα δώσει λύσεις για όσο χρειαστεί.

ΜΑΡΓΚΟΝΟ - ΜΠΙΛΑΛ - ΦΡΟΚΟΥ - ΚΑΛΟΣΚΑΜΗΣ - ΚΑΤΡΗΣ: Ακολούθησαν την αποστολή είτε για να τους δει ο Γιοβάνοβιτς, είτε για να βοηθήσουν σε θέσεις με λειψανδρία. Για τους νεαρούς ήταν μία πολύτιμη εμπειρία, όμως σταδιακά θα επιστρέφουν στη Β’ ομάδα ή στους Νέους.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ: Φιλότιμος και ορεξάτος, πάντα προσπαθεί και τα δίνει όλα. Όμως στη γεμάτη φετινή επίθεση του Παναθηναίκού, δεν έχει χώρο να παίξει.