Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει εκτεταμένο ροτέισον εν όψει Πανσερραϊκού

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει εκτεταμένο ροτέισον εν όψει Πανσερραϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:06 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκοπεύει να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανσερραϊκό, αν και σε μία γραμμή δεν έχει την πολυτέλεια να το πράξει...

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και στο ματς με τη Ρεν για τους ομίλους του Europa League, o Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την ίδια ενδεκάδα. Με μόνο μία αλλαγή, τον Γεντβάι να παίζει βασικός την Πέμπτη αντί του Ρούμπεν, ο οποίος είχε αρχίσει την προηγούμενη Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Προφανώς, η ίδια σύνθεση δεν θα διατηρηθεί αναλλοίωτη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε μία εφτά μέρες. Αντιθέτως, ο Γιοβάνοβιτς θα επωφεληθεί από το ρόστερ του Τριφυλλιού και θα προβεί σε εκτεταμένο ροτέισον.

Στη μεσαία γραμμή, oι Ρούμπεν και Βιλένα θα αρχίσουν στην ενδεκάδα, στις θέσεις των Αράο και Τσέριν. Ο Μπερνάρ ή ο Τζούρισιτς θα συμπληρώσει την τριάδα, έχοντας επιτελικό ρόλο και το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως ο Γιοβάνοβιτς θα τους μοιράσει τον χρόνο. 

Ο Σέρβος τεχνικός έχει πολλές επιλογές και στην επίθεση. Ο Σπόραρ θα προτιμηθεί ως «φουνταριστός» για να ξεκουραστεί ο Ιωαννίδης. Στα “φτερά”, οι Βέρμπιτς, Μαντσίνι και Αϊτόρ διεκδικούν τις δύο θέσεις, με τον Παλάσιος να παίρνει ανάσες. Ο Τούκου έχει γεμίσει με χρόνο και είναι αναγκαίο να προφυλαχτεί για τη συνέχεια.

Εκεί που ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει το περιθώριο για παρεμβάσεις, είναι στην τετράδα της άμυνας. Με εξαίρεση τον Κώτσιρα που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Βαγιαννίδη, οι υπόλοιποι τρεις θα μείνουν οι ίδιοι. Οι Γεντβάι και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας και ο Μλαντένοβιτς θα καλύψει το αριστερό άκρο. 

Εναλλαγή θα πραγματοποιηθεί και στην εστία, όπου ο Λοντίγκιν θα την υπερασπιστεί αντί του Μπρινιόλι. Ο ομογενής γκολκίπερ ανανέωσε πριν λίγες μέρες με τους «πράσινους» μέχρι τον Ιούνιο του 2026 και φέτος, ο Γιοβάνοβιτς τον χρησιμοποιεί πιο συχνά στη Super League.

Δεν υπολογίζονται για την κυριακάτικη αναμέτρηση οι τραυματίες Χουάνκαρ, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν και ο ανέτοιμος Κλάινχαϊσλερ. Στον αντίποδα, οι Ζέκα και Γερεμέγεφ που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Γιοβάνοβιτς, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.