Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει ροτέισον για την ενδεκάδα με τον ΟΦΗ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Χουάνκαρ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει ροτέισον για την ενδεκάδα με τον ΟΦΗ

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:05 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 14.08.2024

Σε συγκεκριμένες αλλαγές θα προβεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, με τους «πράσινους» να έχουν αυτοσκοπό την επιστροφή στις νίκες μετά τις ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (3/12, 19:30) τον ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με σκοπό να νικήσει ξανά μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Η επίτευξη της νίκης θα τον διατηρήσει πρωτοπόρο στη βαθμολογία, στο +1 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που τον πλησίασαν την προηγούμενη Κυριακή.

Με την συμπλήρωση της 13ης αγωνιστικής, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Αν ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει πρώτος, θα έχει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Μία διάκριση που ίσως να έχει επίδραση στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως επί της ουσίας δεν προσφέρει το παραμικρό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αποδίδει καμία σημασία.

Ο Γιοβάνοβιτς ουσιαστικά είχε μόλις μία προπόνηση για τη μετάβαση από το ματς με τη Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα» για τον όμιλο του Europa League, στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αυτό το 48ώρο, ο Σέρβος επιχείρησε να επαναφέρει τους παίκτες του στην εγχώρια πραγματικότητα και να ασχοληθούν ξανά με την Ευρώπη στις 14 Δεκεμβρίου.

Πάντως, για την επάνδρωση της ενδεκάδας ο Σέρβος προπονητής ετοιμάζει ροτέισον. Δεν έχει αποφασίσει το εύρος του, όμως είναι βέβαιο ότι αρκετοί παίκτες έχουν καταπονηθεί και πρέπει να ξεκουραστούν, προκειμένου να μην τραυματιστούν.

Μόνο με έναν στόπερ ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:05 - 02.12.2023

Μόνο με έναν στόπερ ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΟΦΗ!

Ο Τιν Γεντβάι ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον απέκλεισε από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο μοναδικός καθαρόαιμος στόπερ στη διάθεση του Σέρβου είναι ο Σένκεφελντ.

Το σχέδιο του Γιοβάνοβιτς επηρεάστηκε εν μέρει από τον αποκλεισμό του Γεντβάι από την αποστολή του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης στόπερ ήταν ταλαιπωρημένος και ίσως ο 61χρονος προπονητής να τον άφηνε ξανά εκτός. Ωστόσο, με τον Γεντβάι στην εξέδρα, ο Γιοβάνοβιτς έχει μετρημένες λύσεις για τον μεσοαμυντικό «άξονα».

Στο σύστημα 4-3-3 που μεταχειρίζεται ο Γιοβάνοβιτς, ο Λοντίγκιν αναμένεταΙ να υπερασπιστεί την εστία. Ο ομογενής γκολκίπερ θα πάρει ευκαιρία λόγω της πρακτικής που έχει καθιερωθεί για την εναλλαγή στον «άσσο» και όχι για τα λάθη του Μπρινιόλι στα προηγούμενα ματς.

Οι Σένκεφελντ και Αράο θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας (άποντες και οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν), ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ θα επανέρθει στο αριστερό άκρο, αφού την Πέμπτη πάτησε ξανά χορτάρι μετά από 1,5 μήνα.

Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, ο Ρούμπεν θα είναι ο αμυντικός μέσος, ο Βιλένα ο box-to-box και ο Τζούρισιτς ο επιτελικός χαφ. Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ είναι ο επικρατέστερος για να αγωνιστεί αριστερός εξτρέμ και ο Βέρμπιτς διεκδικεί τον ίδιο ρόλο, ενώ ο Ιωαννίδης θα αρχίσει ως «φουνταριστός».