Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει βεβαιότητες και διλήμματα για την ενδεκάδα

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς έχει βεβαιότητες και διλήμματα για την ενδεκάδα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:49 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταλήγει στο σχέδιο του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε ένα από τα πιο αντίξοα ταξίδια στη Stoiximan Super League. To «Κλεάνθης Βικελίδης» παραδοσιακά δυσκολεύει το Τριφύλλι, όμως ο οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη κόντρα στον Άρη για να συνεχίσουν πρωτοπόροι και με τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό και ίσως την ΑΕΚ, αν περάσει από τους Ζωσιμάδες και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει προετοιμάσει το πλάνο του για το αποψινό ματς, με ορισμένες εκκρεμότητες. Ο Σέρβος προπονητής θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3 και δεν έχει κατασταλάξει για τη σύνθεση της ενδεκάδας. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού. 

Τα μετόπισθεν θα συμπληρωθούν με τους Τιν Γεντβάι και Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο και τον Γιάννη Κώτσιρα πιθανότατα στο δεξιό άκρο, αν και ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν καταπονήθηκε στην Ελλάδα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Γουίλιαν Αράο θα είναι ο αμυντικός χαφ, δίπλα του θα αγωνιστεί ο Άνταμ Τσέριν ως «οχτάρι» και ο Μπερνάρ θα είναι ο επιτελικός μέσος. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έχει προβάδισμα για να αρχίσει ως αριστερός εξτρέμ και ο Φώτης Ιωαννίδης θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Όταν στον Παναθηναϊκό διάλεξαν Ιωαννίδη από τον Περέα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:08 - 25.11.2023

Όταν στον Παναθηναϊκό διάλεξαν Ιωαννίδη από τον Περέα

Σήμερα ο Φώτης Ιωαννίδης συγκεντρώνει την καθολική αποδοχή για τις ικανότητες του. ΌΤαν το καλοκαίρι του 2021, οι «πράσινοι» κράτησαν τον Έλληνα στράικερ αντί του Χουάν Χοσέ Περέα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς για να παίξει βασικός, πρέπει να μετατεθεί ο Μπερνάρ στο «10». Όμως το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ο Σέρβος επιτελικός μέσος θα προφυλαχθεί, ενώ επιβαρύνθηκε με τις συμμετοχές με τη Σερβία.

Αντίστοιχα, ο Ντάνιελ Μαντσίνι αναμένεται να προφυλαχθεί για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ για τον όμιλο του Europa League, επειδή ο Βέρμπιτς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA και δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Τον ρόλο του Ιωαννίδη διεκδικεί και ο Σπόραρ, αλλά με μικρότερες πιθανότητες.