Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει έναν φουλ επιθετικό Παναθηναϊκό κόντρα στο Βόλο αλλά σκέφτεται σε βάθος… τριών αγώνων

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Ο Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει έναν φουλ επιθετικό Παναθηναϊκό κόντρα στο Βόλο αλλά σκέφτεται σε βάθος… τριών αγώνων

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:40 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με τον Βόλο, έχοντας Άρη και Ολυμπιακό στην άκρη του μυαλού του.

Τηρώντας τις συνήθειες του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν δοκίμασε όλες τις σκέψεις του στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας. Στο μυαλό του Σέρβου δεν είναι μόνο το κυριακάτικο (2/4) παιχνίδι  του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και οι αναμετρήσεις της Τετάρτης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Με τον Γιοβάνοβιτς να καταστρώνει τη στρατηγική τους σε μία ενότητα και όχι για κάθε ματς ξεχωριστά. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την επάνδρωση της ενδεκάδας και το μοίρασμα του χρόνου.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του ένα γρήγορο γκολ, που θα αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ τους και θα απλοποιήσει τα πράγματα. Για να υποστηρίξει με την τακτική του αυτή την αξίωση, ο Σέρβος προπονητής αναμένεται να παρατάξει μία επιθετικογενή ενδεκάδα, με «καρέ» στην επίθεση. 

Ο Μπερνάρ προορίζεται για ρόλο επιτελικού μέσου, ο Παλάσιος και ο Μαντσίνι θα αρχίσουν ως εξτρέμ και ένας εκ των Σπόραρ ή Ιωαννίδη θα είναι ο προωθημένος. Ο Ιωαννίδης συγκεντρώνει πιο πολλές πιθανότητες, επειδή βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, όμως ο Σπόραρ πρόλαβε να «χτίσει» παράδοση στο σκοράρισμα εναντίον του Βόλου. O Σλοβένος στράικερ έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας και έχει σκοράρει ισάριθμα γκολ, ένα σε κάθε 90λεπτο!

Για τα μετόπισθεν, οι επιλογές μοιάζουν πιο συγκεκριμένες. Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον αναμένονται να παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το αριστερό άκρο και ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο. Στον «άξονα», ο Ρούμπεν και ο Τσέριν θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Κουρμπέλη να προφυλάσσεται εν όψει της πιο δύσκολης συνέχειας.