Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς στο «ιωβηλαίο» του επανέλαβε το επίτευγμα του Τεν Κάτε

O Ιβαν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς στο «ιωβηλαίο» του επανέλαβε το επίτευγμα του Τεν Κάτε

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:55 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός κράτησε ξανά απαραβίαστη την εστία του σε δύο συνεχόμενα ματς στη φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 15 χρόνια!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει επισημάνει πολλάκις πως δεν ασχολείται με τα στατιστικά και τα ρεκόρ. Για τον ίδιο, σημασία έχουν οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού και όχι η προσωπική προβολή του, με την απαρίθμηση αριθμών και γεγονότων. Άλλωστε, ο Σέρβος προπονητής έχει αρνηθεί πολλές φορές να αναφερθεί στον εαυτό του.

Πάντως, για το 100ο παιχνίδι του στον πάγκο του ο Γιοβάνοβιτς εξέφρασε την χαρά του για τη δουλειά που έχει αναλάβει. Με το κίνητρο του να είναι η αναγέννηση του Συλλόγου, όπως περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Sammy Ofer».

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήθελα να είμαι παρών στην διαδικασία ανάκαμψης μιας ομάδας. Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Χαίρομαι τις στιγμές που περνάω με τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου. Αξίζει κάθε λεπτό η παραμονή μου στον Παναθηναϊκό και πρέπει να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα αυτό. Φυσικά και στη διοίκηση. Οι απαιτήσεις και οι ευθύνες μεγαλώνουν συνεχώς και θέλω να είμαι αντάξιος αυτών. Είτε τους ανθρώπους που συνεργάζομαι είτε τους φιλάθλους μας» ήταν τα λόγια του Γιοβάνοβιτς για το ποδοσφαιρικό ιωβηλαίο των αγώνων με το Τριφύλλι στο στήθος.

Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα σημαντικό επίτευγμα στο 100ο παιχνίδι του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Γιατί πέρασαν δεκαπέντε χρόνια, από την τελευταία φορά που η ομάδα κράτησε το «μηδέν» σε δύο συνεχόμενα ματς σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η προηγούμενη σεζόν που είχε επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ήταν στο Champions League της σεζόν 2008-2009. Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί στους «16», με μία συγκλονιστική αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο, όταν πέτυχε το 3 στα 3 με εννιά βαθμούς. Κατά σειρά είχε νικήσει 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία, 1-0 την Ίντερ στο Μιλάνο και 1-0 την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ. Με ενεργητικό 5-0 και την πρόκριση!

Οι Έλληνες... ξανάρχονται: Πέμπτη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή σε όλη την Ευρώπη, πάνω από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία!
EUROPA LEAGUE

15:55 - 06.10.2023

Οι Έλληνες... ξανάρχονται: Πέμπτη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή σε όλη την Ευρώπη, πάνω από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία!

Οι ελληνικές ομάδες από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν μαζέψει πάνω από 5.000 πόντους και την ίδια ώρα βρίσκονται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας στη βαθμολογία της UEFA.

Φέτος, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς νίκησε 2-0 τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα του ομίλου του Europa League και έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ. Αν και το επίπεδο των αντιπάλων ήταν χαμηλότερο από το αντίστοιχο εκείνων που αντιμετώπισε η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε.

Κατά σύμπτωση, η πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη τότε είχε διακοπεί από τη Βιγιαρεάλ. Τώρα, ίσως η μοίρα να χρωστά κάτι στο Τριφύλλι και να καλείται να του το ανταποδώσει, σε έναν όμιλο με τον ίδιο αντίπαλο.