Ιωαννίδης: «Στο χέρι μας να νικήσουμε, έχουμε ό,τι χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσουμε τη Μακάμπι Χάιφα»

Ιωαννίδης: «Στο χέρι μας να νικήσουμε, έχουμε ό,τι χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσουμε τη Μακάμπι Χάιφα»

Sportal newsroom 18:34 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Οι ατάκες του Ιωαννίδη στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο διεθνής φορ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη νίκη κόντρα στους Ισραηλινούς. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιωαννίδης:

«Η Μακάμπι Χάιφα είναι μεγάλη ομάδα στο Ισραήλ και με επυτυχίες στην Ευρώπη. Είναι σοβαρή ομάδα με καλό ρυθμό στο παιχνίδι της. Δεν είναι ομάδα που τη φοβόμαστε, έχουμε κάθε όπλο που χρειάζεται για να να την αντιμετωπίσουμε».

Για το είναι η ευκαιρία το ματς να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός μίνιμουμ την τρίτη θέση: «Δεν έχουμε μπει στον όμιλο για την τρίτη θέση ή κάτι συγκεκριμένο. Είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη. Αν νικήσουμε αποκτάμε πλεονέκτημα, αλλά κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό είναι στο μυαλό μας. Εννοείται ότι οι τρεις βαθμοί θα είναι ένα σημαντικό βήμα».

Για το γκολ κόντρα στη Μαρσέιγ, τη Βιγιαρεάλ κι αν είναι ο ίδιος το όπλο: «Είμαι κι εγώ ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αυτός είναι ο στόχος να είμαι ένα όπλο στα χέρια του προπονητή. Έχω τις δυνατότητες να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το παιχνίδι. Μ’ αυτή την έννοια όπλο».

Για το πως είναι να επιστρέφει η ομάδα στην Ευρώπη, έπειτα από τρία απαιτητικά ματς: «Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με το που τελειώνει ένα ματς πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Μακάμπι Χάιφα».

Για τα δυνατά κι αδύναμα σημεία της Μακάμπι Χάιφα: «Είναι σπουδαία ομάδα κι έχει τρομερό ρυθμό. Αυτό είναι το πλεονέκτημά της. Εμείς θα κοιτάξουμε να έχουμε τον έλεγχο, έχουμε δουλέψει κι ελπίζουμε να το βγάλουμε αυτό στο γήπεδο».

Για τη δική του παρουσία: «Χωρίς καρδιά και πάθος, όσο ταλέντο κι αν έχεις δεν μπορείς να πετύχεις πολλά. Όλοι οι παίκτες έχουν στόχο πρώτα την ομάδα κι έπειτα τον εαυτό τους. Μέσα από την ομάδα ο καθένας βγάζει αυτό που έχει».

Ένα ματς «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού
EUROPA LEAGUE

13:26 - 04.10.2023

Ένα ματς «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει μία μοναδική ευκαιρία εναντίον της Μακάμπι Χάιφα, για να «αγκαλιάσει» την τρίτη θέση του ομίλου και να διεκδικήσει την υπέρβαση έχοντας ως μίνιμουμ την παρουσία στο Conference League.

Για τις περσινές κόντρες της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό: «Είχα δει τα ματς τότε. Είναι μεγάλη ομάδα στο Ισραήλ. Αντίπαλος υψηλής δυναμικής, δεν είναι τίποτα εύκολο. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε εύκολο. Είμαστε ανυπομόνοι να παίξουμε αύριο και να νικήσουμε».