Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι «βλέπει» πάγκο αλλά για συγκεκριμένο λόγο

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι «βλέπει» πάγκο αλλά για συγκεκριμένο λόγο

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:33 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 14.08.2024

Η πιθανή εναλλαγή στην εστία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Κηφισιά, δεν θα έχει καμία σχέση με το λάθος του Ιταλού τερματοφύλακα στην ήττα από τη Ρεν.

Το βράδυ της Πέμπτης όλα εξελίχτηκαν… στραβά και ανάποδα για τον Παναθηναϊκό στο «Roazhon Park». Με τα τρία γκολ της Ρεν να προέρχονται από ατομικά λάθη ή ολιγωρίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Το 1-0 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Ρίντερ εκτέλεσε αδύναμα ένα φάουλ και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι φάνηκε να ελέγχει πλήρως τη φάση. Ο Ιταλός γκολκίπερ είχε τον χρόνο να τοποθετηθεί σωστά και να μπλοκάρει, όμως εκτίμησε εσφαλμένα τη στάση του σώματος του και η μπάλα του γλίστρησε από την αγκαλιά του.

Ο Μπρινιόλι ανέλαβε την ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν. Άλλωστε, όλοι έχουν ένα κακό βράδυ στη δουλειά και η συνολική προσφορά του 32χρονου τερματοφύλακα δεν αναιρείται.

Το βέβαιο είναι πως η πιθανή εναλλαγή στον «άσσο» στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής, δεν σχετίζεται με την απόδοση του Μπρινιόλι στη Γαλλία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να αρχίσει βασικό εναντίον της Κηφισιάς τον Γιούρι Λοντίγκιν, αλλά στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής που εφαρμόζει φέτος.

Ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποιεί τον Λοντίγκιν στην ενδεκάδα, όταν μία εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις. Ούτως ώστε να τον διατηρεί ενεργό με ρυθμό για παν ενδεχόμενο και ταυτόχρονα, να διαχειρίζεται καλύτερα τον Μπρινιόλι.

Ο Μπρινιόλι παραμένει ο «Νούμερα Ένα» και το έχει κερδίσει με την συνολική εικόνα του στα 2,5 χρόνια στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Για να τεθεί σε αμφισβήτηση η θέση του, πρέπει ο Ιταλός να χάσει τη φόρμα του, αλλά δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα.