Παναθηναϊκός: Ο Τορό άνοιξε το χορό των αποχωρήσων

Ζόνας Τορό / Intime

i

Ζόνας Τορό / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Τορό άνοιξε το χορό των αποχωρήσων

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:18 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δυναμώνει και θα ενισχυθεί και άλλο, όμως παράλληλα πρέπει να μειωθεί το πλήθος των παικτών που συγκεντρώνεται στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ταυτόχρονα με τις μεταγραφές, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα ασχοληθούν και με την ελάφρυνση του ρόστερ. Διότι στην Αυστρία βρέθηκαν 33 ποδοσφαιριστές, ήδη ανακοινώθηκε ο 34ος (ο Ολλανδός Τόνι Βιλένα) και έρχεται σήμερα στην Αθήνα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γνωστοποιηθεί η συνεργασία με τον 35ο.

Επιπλέον, μέχρι τη λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα προβεί σε άλλες δύο μεταγραφές, ίσως τρεις υπό προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει πως ορισμένοι θα αποχωρήσουν, αφού δεν είναι δυνατόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να οργανώνει προπονήσεις με τόσο μεγάλο πλήθος.

Πάντως, η πρώτη αφαίρεση είναι γεγονός… Ο Ζόνας Τορό επαναπατρίστηκε, με τη Μποταφόγκο να ανακοινώνει το βράδυ της Δευτέρας τον μονοετή δανεισμό του. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε παραχωρηθεί πέρυσι δανεικός στον Λεβαδειακό, αλλά δεν παρουσιάστηκε καν στο «Γεώργιος Καλαφάτης», αφού δεν υπολογιζόταν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Περαιτέρω, οι παίκτες οι οποίοι αναμένεται να έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής, θα έχουν ανοιχτή γραμμή με τα στελέχη της ΠΑΕ για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός δεν ακολουθεί τακτικές περασμένων δεκαετιών, να έχει ποδοσφαιριστές να προπονούνται τα… χαράματα προκειμένου να πιεστούν και να φύγουν.

Κάποιοι όπως οι Αλεξίς Τρουιγιέ και Αργύρης Καμπετσής, αντιλαμβάνονται πως θα έχουν μικρή ή καθόλου συμμετοχή στο ροτέισον του Σέρβου προπονητή. Εναπόκειται στους ίδιους να σκεφτούν τι θέλουν, αφού ο Γιοβάνοβιτς θα είναι ειλικρινής μαζί τους.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Κρίστι Γκάνεα. Ο Ρουμάνος αριστερός μπα έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, ήταν στην Αυστρία, όμως καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Με μία πρώτη εκτίμηση, ο Γκάνεα θα επανέρθει πλήρως γύρω στον Σεπτέμβριο, αλλά θα είναι δύσκολο να εκτοπίσει τους Χουάνκαρ και Μλαντένοβιτς. Ωστόσο, από το Τριφύλλι θα τον υποστηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας του.