Τα δεδομένα και οι «εκκρεμότητες» στο σχέδιο του Γιοβάνοβιτς για την Τούμπα

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Τα δεδομένα και οι «εκκρεμότητες» στο σχέδιο του Γιοβάνοβιτς για την Τούμπα

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:01 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει οριστικοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου του για το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Ποτέ κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί με ασφάλεια πως γνωρίζει τις σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πριν από ένα παιχνίδι. Αυτός ο κανόνας ισχύει για την κυριακάτικη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πάντως, από τις δοκιμές στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Γιοβάνοβιτς μοιάζει να έχει καταλήξει σε κάποια δεδομένα. Όπως τη διατήρηση του συστήματος 4-3-3 με την τριάδα Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλη στον «άξονα». Μία τακτική που λειτούργησε εξαιρετικά στις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Άρη και του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, ο 60χρονος προπονητής έχει αφήσει μερικές εκκρεμότητες. Το μείζον δίλημμα του Γιοβάνοβιτς σχετίζεται με την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης. Ο Μπερνάρ προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση εναντίον του Ολυμπιακού, είναι ο πιο ποιοτικός και ακριβοπληρωμένος του ρόστερ, οπότε προβάλλει ως το φαβορί για να αρχίσει βασικός. 

Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:55 - 20.04.2023

Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια

Ο Φακούντο Σάντσες και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια διατάραξαν την ποδοσφαιρική ιεραρχία στον Παναθηναϊκό με τις εμφανίσεις τους και προκάλεσαν συζητήσεις για το μέλλον τους. Με τον τελικό λόγο να ανήκει στον Γιοβάνοβιτς.

Από την άλλη, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχει παρουσιάσει μερικές από τις ωραιότερες εν Ελλάδι παραστάσεις του στην Τούμπα. Με τη φανέλα του Άρη, ο Αργεντινός εξτρέμ έχει σκοράρει το μοναδικό γκολ σε ένα διπλό επί του ΠΑΟΚ με 1-0, έχει δώσει ασίστ σε άλλη μία επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» με το ίδιο σκορ, ενώ έχει δημιουργήσει το 0-1 σε ισοπαλία 2-2. Κατά συνέπεια, το επιχείρημα για να παίξει αντί του Μπερνάρ, είναι ισχυρό.

Σε ότι αφορά το δεξιό άκρο της άμυνας, ο Φακούντο Σάντσες ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά. Άρα, ο Αργεντινός δεξιός μπακ έχει το προβάδισμα για να επανδρώσει το δεξιό άκρο της άμυνας. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Κώτσιρας έχει τις πιθανότητες του για να επανέρθει, αφού στη θεωρία μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ανάπτυξη.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα δείχνουν πιο ξεκάθαρα για τον Ιβάν. Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας και ο Χουάνκαρ θα καλύψει το αριστερό άκρο. Ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ και ο Σπόραρ ο «φουνταριστός».