Παναθηναϊκός: Οι… πατέρες της νίκης στο «Βικελίδης»
i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / © Intime

Παναθηναϊκός: Οι… πατέρες της νίκης στο «Βικελίδης»

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:36 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 20.08.2024

Παλάσιος, Μαντσίνι και Κουρμπέλης για τους δικούς τους λόγους, είχαν ανάγκη από μία μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Την βρήκαν και μαζί τους, κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Το πιο σημαντικό γεγονός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν το διπλό του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα αποτέλεσμα που το είχε ανάγκη ο «πράσινος» οργανισμός και ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη στη διάρκεια του 2023. Μετά από έναν Ιανουάριο που έφερε την απώλεια της διαφοράς και της πρώτης θέσης και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, το νικηφόρο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη ήταν ένα ισχυρό… δυναμωτικό.

Ωστόσο, εκτός από την ομαδική διάσταση της επικράτησης, υπάρχουν και ενθαρρυντικά νέα σε ατομικό επίπεδο. Διότι το Τριφύλλι για να νικήσει στην έδρα του Άρη, είχε την καθοριστική συμβολή από μεμονωμένους ποδοσφαιριστές… Όλοι βοήθησαν, αλλά κάποιοι πρόσφεραν λίγο περισσότερο στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Εκείνος ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος χρειαζόταν απεγνωσμένα να σκοράρει για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Ο Τούκου βρισκόταν μέσα στις φάσεις, έχει εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αλλά οι αποφάσεις του στο επιθετικό τρίτο δεν ήταν καθόλου καλές. Μία ανασφάλεια που φάνηκε στον τρόπο που εκτέλεσε ο Παλάσιος στο τετ α τετ του 81ο λεπτού, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Κουρμπέλη.

Ο Αργεντίνος εξτρέμ χρίστηκε σκόρερ με μεγάλη δόση τύχης, με τη μπάλα να παίρνει μία παράξενη τροχιά αλλά έστω και ετσι να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα. Το ζητούμενο είναι με το γκολ να μπορέσει να λυθεί ο 31χρονος επιθετικός και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή του 2022.

Εξίσου μεγάλη σημασία έχει το γκολ και η συνολική απόδοση του Ντάνιελ Μαντσίνι. Σε ένα γήπεδο που το γνωρίζει όσο λίγοι, ο παίκτης ο οποίος «κουβαλά» το άγχος της μεταγραφής των τριών εκατομμυρίων ευρώ, είχε την πρώτη μεγάλη εμφάνιση του με την πράσινη φανέλα. Ο Μαντσίνι σκόραρε το 1-1, αλλά με τη γενικότερη εικόνα του εξέθεσε πολλές φορές τον Μαζικού και έδειξε πώς μπορεί να προσφέρει αυτά που έλειπαν στην ανάπτυξη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη στην επανεμφάνιση του, μετά την αποβολή στην Τρίπολη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε ζητήσει συγνώμη μετά την ήττα από τον Αστέρα, όμως στη Θεσσαλονίκη απάντησε με την απόδοσή του στο χορτάρι. Ο διεθνής αμυντικός χαφ ήταν εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, κέρδισε προσωπικές μονομαχίες, έβγαλε κλεψίματα ψηλά, πέρασε ασίστ και απείλησε σε στατική φάση. Κυρίως, ο Κουρμπέλης δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος πήρε το ρίσκο να τον χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα σε αυτό το κομβικό τάιμινγκ.