Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι και οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι και οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:31 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Ο Γιοβάνοβιτς έχει αποφύγει κάθε δοκιμή μεγάλης κλίμακας στο Κορωπί, αλλά η τακτική του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι έχει μερικές σταθερές.

Όποιες σκέψεις έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το σαββατιάτικο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, τις έχει διατηρήσει για τον εαυτό του και τους συνεργάτες του. Ο Σέρβος δεν έχει προβεί σε γενική δοκιμή στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, παρά μόνο σε μικρής κλίμακας στις ασκήσεις τακτικής.

Αυτό σημαίνει πως σε ότι αφορά το σύστημα, όλα είναι ανοιχτά. Από το 4-3-3 με τις παραλλαγές του, μέχρι και άλλη επιλογή, όπως το 4-4-2. Αν και κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται τόσο πιθανό στην παρούσα φάση.

Μέχρι και ο προσανατολισμός της ενδεκάδας, δεν είναι ξεκάθαρος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εμφυσήσει κυριαρχική φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό, όμως πέρυσι όταν χρειάστηκε, μεταχειρίστηκε βαθμοθηρική λογική προς το τέλος της σεζόν.

Ναι μεν ο Γιοβάνοβιτς δεν θα απαρνηθεί τις ιδέες του, αλλά είναι έξυπνος ώστε να προσαρμόζεται. Συνεπώς, κάθε πρόβλεψη για το σχέδιο του Σέρβου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι παρακινδυνευμένη.

Περαιτέρω, στα πρόσωπα της ενδεκάδας, υπάρχουν μερικές σταθερές... Οι Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Μπερνάρ θα παίξουν βασικοί εναντίον του Ολυμπιακού.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, όσοι έπαιξαν βασικοί στα προηγούμενα ματς έχουν το προβάδισμα να συνεχίσουν. Διότι ο Γιοβάνοβιτς δεν αρέσκεται στις πολλές αλλαγές. Αλλά οι τελικές αποφάσεις του θα εξαρτηθούν από την τακτική που θα διαλέξει ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Άνταμ Τσέριν έχει πιθανότητες να παίξει στη μεσαία γραμμή, εφόσον ο Γιοβάνοβιτς προτιμήσει τρεις κεντρικούς χαφ. Αντίστοιχα, οι Παλάσιος και Μαντσίνι θα παίξουν μαζί ως εξτρέμ, αν ο Μπερνάρ χρησιμοποιηθεί στο «10». Στο σενάριο με τον Βραζιλιάνο στα άκρα της επίθεσης, ένας εκ των δύο Αργεντινών θα μείνει στον πάγκο.

Ο Βαγιαννίδης προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας, αφού έχει ρυθμό και αποδίδει αξιόπιστα. Όμως, ο Κώτσιρας πλεονεκτεί ανασταλτικά και ο Γιοβάνοβιτς του έδωσε χρόνο για να τον προετοιμάσει.

Μέχρι και ο Σπόραρ έχει τύχη να εκπαραθυρώσει τον Ιωαννίδη από την ενδεκάδα. Παρότι δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ο Έλληνας επιθετικός προσφέρει σε πολλούς τομείς και διανύει περίοδο φόρμας. Με τον Σπόραρ να αναζητά ακόμα την αυτοπεποίθηση του.