Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
i

© Intime

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:32 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 14.08.2024

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον ορισμό του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στις 6/12, ζητώντας αναβολή του αγώνα. Εντούτοις αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο «αιώνιοι» θα τεθούν αντιμέτωποι ανήμερα της επετείου θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την προηγούμενη να είναι πολύ πρόσφατη.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ο ορισμός του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στις 6/12, με την ίδια να αποστέλλει έγγραφο στην ΕΠΟ και να ζητά την αναβολή του αγώνα. Το μεγαλύτερο ζήτημα για τις Αρχές είναι πως εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να γίνουν επεισόδια και ως εκ τούτου οι μονάδες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να είναι αυξημένες. Επομένως, στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ο προβληματισμός για την κατανομή δυνάμεων, αφού και στο ντέρμπι θα πρέπει επίσης να υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί προκειμένου να μην συμβεί το οτιδήποτε. 

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί ντέρμπι «αιωνίων» ανήμερα της επετείου, με την προηγούμενη, μάλιστα, να είναι πολύ πρόσφατη. Συγκεκριμένα, ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2019 όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα ασύλληπτο παιχνίδι στο κοινό, το τέλος βρήκε τους «πράσινους» νικητές και τελικά όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

© Intime

Βεβαίως, το γήπεδο του Αμαρουσίου έμοιαζε με φρούριο τότε, αφού πάρθηκαν δραστικά μέτρα ασφαλείας για να μη συμβεί το παραμικρό. Μάλιστα, οι φίλοι του «τριφυλλιού» είχαν ανεβάσει και σχετικό πανό, στο οποίο έκαναν αναφορά στη δολοφονία του νεαρού. 

Ωστόσο, η διαφορά με την τωρινή περίπτωση του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι πως η Λεωφόρος είναι ένα στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, εν αντιθέσει με το ΟΑΚΑ που βρίσκεται μακριά από τον πυρήνα των επεισοδίων.