Παναθηναϊκός: Παίζουν Τσέριν-Τσόκαϊ, τι ισχύει με τον αμυντικό χαφ

Γιοβάνοβιτς, Ρούμπεν / Intime

i

Γιοβάνοβιτς, Ρούμπεν / Intime

Παναθηναϊκός: Παίζουν Τσέριν-Τσόκαϊ, τι ισχύει με τον αμυντικό χαφ

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:15 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 14.08.2024

O Άνταμ Τσέριν και ο Ενίς Τσόκαϊ είναι έτοιμοι να αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ρούμπεν Πέρεθ παραμένει αμφίβολος. Ποιες εναλλακτικές έχει ο Γιοβάνοβιτς για το «6άρι».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πλήρης, αφού οι Ρούμπεν, Τσόκαϊ και Τσέριν υπολογίζονται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρά τα προβλήματα τους. Και οι τρεις πήραν μέρος στην προπόνηση της Τρίτης, αν και το πρόγραμμα ήταν χαλαρό.

Βέβαια, η ετοιμότητα του καθενός διαφέρει. Ο Ενίς Τσόκαϊ έχει ξεπεράσει την ελαφρά διάσειση που υπέστη μετά τη σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Βίντα και μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή. 

Αντίστοιχα, βασικός αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα ο Άνταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος μέσος είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο αριστερό πόδι που τον ανάγκασε να μην συνεχίσει μετά το ημίχρονο. Όμως, το πρήξιμο υποχώρησε και ο Τσέριν την Τετάρτη θα είναι ακόμα καλύτερα.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τον Ρούμπεν Πέρεθ. O Ισπανός αμυντικός χαφ νιώθει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, ολοκλήρωσε το αθηναϊκό ντέρμπι έχοντας δεμένο το σημείο και αυτό τον επιβάρυνε σημαντικά.

Ουσιαστικά, ο Ρούμπεν είναι αμφίβολος για την ενδεκάδα. Γιατί είναι δεδομένο ότι θα νιώθει και την Τετάρτη «τσιμπήματα» στο γόνατο. Από την άλλη, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής θέλει πάρα πολύ να βοηθήσει και θα εξαντλήσει τα περιθώρια.

Ήδη, ο Γιοβάνοβιτς ξέρει από την Κυριακή ότι δεν θα έχει διαθέσιμο τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός θα εκτίσει ποινή λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών και θα επανέρθει την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρακτικά, το κενό που καλείται να καλύψει ο Γιοβάνοβιτς αφορά τη θέση «6». Ο Κουρμπέλης δεν θα αγωνιστεί και ο Ρούμπεν είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Άρα, ο προφανής υποψήφιος για να παίξει αμυντικός χαφ είναι ο Τσόκαϊ. 

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έχει δυναμισμό, ένταση και ενέργεια, αλλά δεν έχει την ηρεμία και τη διορατικότητα του Ρούμπεν. Ταυτόχρονα, ο Τσόκαϊ συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη επιπολαιότητα στην πρώτη απόφαση του, απόρροια και του νεαρού της ηλικίας και της έλλειψης εμπειριών.

Στο εναλλακτικό σενάριο, ο Τσέριν θα οπισθοχωρήσει για να αναλάβει τον ρόλο του Ρούμπαν και ο Τσόκαϊ θα παίξει πιο ψηλά, για να πρεσάρει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, την τρίτη θέση στον «άξονα» θα τη συμπληρώσει ένας εκ των Μαντσίνι και Κλάινχαϊσλερ, με τον Μπερνάρ να παραμένει στο αριστερό άκρο της επίθεσης.