Παναθηναϊκός: Πλησιάζει ο Μπράμπετς - Οι λόγοι της επιλογής του!

Γιακούμπ Μπράμπετς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Πλησιάζει ο Μπράμπετς - Οι λόγοι της επιλογής του!

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:08 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός οδεύει προς συμφωνία με τον Άρη για τον Γιακούμπ Μπράμπετς και έχει συμφωνήσει με τον Τσέχο στόπερ. Το Sportal εξηγεί τη στροφή του Τριφυλλιού στον 31χρονο στόπερ.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για να βρουν έναν αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό μέχρι τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο, είναι πια πολύ μικρό: 14 μέρες για την ακρίβεια. Διότι το πρώτο ματς στο Κόζιτσε της Σλοβενίας, την προσωρινή έδρα της ουκρανικής ομάδας, θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου.

Οι παράμετροι, εφόσον ποδοσφαιριστής για το κέντρο της άμυνας δεν αποκτήθηκε νωρίτερα, πίεζαν ασφυκτικά. Στο Τριφύλλι έψαχναν έναν στόπερ που θα πρόσθετε δύναμη και όγκο στα μετόπισθεν, θα είχε αρκετές μέρες προετοιμασίας για να έχει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και να μπορεί να παίξει… αύριο και θα χρειαζόταν το μικρότερο δυνατό χρόνο προσαρμογής.

Η πρόσθεση όλων των προαναφερθέντων, βγάζει… Γιακούμπ Μπράμπετς. Ένας παίκτης ο οποίος δεν είναι ο καλύτερος στη θέση του, όμως απέδειξε επί μία διετία με τον Άρη πως είναι ικανός. Ο Τσέχος είναι μία λύση «εδώ και τώρα», που ξέρει τον Παναθηναϊκό και θα προσαρμοστεί χωρίς χρονοτριβή στη φιλοσοφία του club.

Επιπλέον, για τον Μπράμπετς νιώθει ασφάλεια ο Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος αρέσκεται να διαλέγει ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει παρακολουθήσει ζωντανά. Τον 31χρονο αμυντικό τον έχει δει σε πολλά ματς και ενέκρινε την αγορά του, λαμβάνοντας υπόψη τα ζητούμενα και τη διαθεσιμότητα της αγοράς.

Ο Μπράμπετς είναι από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στον Άρη, προέρχεται από δύο γεμάτες σεζόν με 70 συμμετοχές και δύο γκολ και έχει καθιερωθεί στην Εθνική Τσεχίας, έχοντας χριστεί διεθνής 36 φορές και έχει σκοράρει δύο γκολ. Άρα, για τον ίδιο το τάιμινγκ είναι ιδανικό για μία μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μικρή διαφορά με τον Άρη στο οικονομικό και ουσιαστικά, έχει συμφωνήσει με τον Μπράμπετς. Ο οποίος έχει ζητήσει από τον Θοδωρή Καρυπίδη να μην εμποδίσει την εξέλιξη του. Πάντως, τα 2 εκατομμύρια ευρώ που διαδίδονται στη Θεσσαλονίκη ως αντίτιμο, δεν έχουν καμία βάση και έχουν κυρίως επικοινωνιακή χροιά…