Πως ο Γιοβάνοβιτς μεταμόρφωσε τον Σπόραρ

Άντραζ Σπόραρ

i

Άντραζ Σπόραρ/ ©Intime

Πως ο Γιοβάνοβιτς μεταμόρφωσε τον Σπόραρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:45 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Από μοιραίος σε πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού, ο Άντραζ Σπόραρ βίωσε σε ελάχιστα 24ωρα τις ακραίες μεταβολές του ποδοσφαίρου. Μία μεταμόρφωση, στην οποία έχει μερίδιο και ο Γιοβάνοβιτς…

Την Κυριακή ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο μοιραίος για τον Παναθηναϊκό. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον ΝΠΣ Βόλο, ο Σλοβένος αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και δεν κατάφερε να αλλάξει το τελικό 0-0. Μία αστοχία που σε συνδυασμό με την μικρή παραγωγικότητα του Σπόραρ, προκάλεσε αμφισβήτηση και αμφιβολίες για την ορθότητα της ακριβής μεταγραφή του 29χρονου στράικερ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από τις ακραίες εναλλαγές συναισθημάτων. Ο μοιραίος της Κυριακής μεταμορφώθηκε σε πρωταγωνιστή την Τετάρτη. Ο Σπόραρ ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο 1-0 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν περιορίστηκε στο γκολ, ο Σλοβένος είχε συνολικά καλή απόδοση και φώναξε «παρών».

Ήταν μία αντίδραση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή. Οι παίκτες απαντάνε στο χορτάρι με πράξεις και όχι στη θεωρία με τα λόγια. Ο Σπόραρ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό και έφερε το «κάτι παραπάνω», αυτό που περιμένουν από εκείνον ο προπονητής και η διοίκηση.

Ασφαλώς, ο Σπόραρ δεν εξιλεώνεται με ένα γκολ. Η ΠΑΕ δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά, προσδοκώντας σε πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή. Ο Σλοβένος καλείται να προσφέρει περισσότερα για να συνεχίσει την απόσβεση των χρημάτων που κόστισε.

Ο Σπόραρ άλλαξε, η διαιτησία όχι…

Ο Σπόραρ άλλαξε, η διαιτησία όχι…

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε σαν πρωταθλητής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως πρέπει να δώσει συνέχεια στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Όσο για τη διαιτησία, μας έδωσε άλλη μία εικόνα από τα «προσεχώς». Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Πάντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αμφιβάλλει για την αξία του παίκτη του. Αντιθέτως, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σπόραρ. Ο Σέρβος προσπάθησε να τον ξεμπλοκάρει στο τριήμερο που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις και να τον ενθαρρύνει.

Είναι γεγονός ότι ο Σπόραρ έχει προσωπικότητα και δεν απογοητεύεται. Τουναντίον, έχει αντιστάσεις και προσπαθεί για το καλύτερο, ανεξαρτήτως των συνθηκών. Ωστόσο, συχνά ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται να νιώσει την πίστη του προπονητή του.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε τετ-α-τετ με τον Σπόραρ στο «Καλαφάτης» και τον προέτρεψε να μην αποθαρρυνθεί. Ο Σέρβος τόνισε στον Σλοβένο πως ότι συνέβη, δεν αναιρείται και ο μόνος τρόπος να διορθωθεί, είναι με γκολ στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Η ομάδα πιστεύει στον Σπόραρ και περιμένει από εκείνον να σκοράρει στα ματς με Άρη και Ολυμπιακό.

Όπερ και εγένετο, τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι. Ο Σπόραρ έκρινε τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τώρα έχει το κίνητρο να «υπογράψει» το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Και να αναιρέσει - κατά κάποιο τρόπο – τη χαμένη ευκαιρία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»…

Tags: