Ψυχολογικό και τακτικό λίφτινγκ από Γιοβάνοβιτς εν όψει Βόλου

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Ψυχολογικό και τακτικό λίφτινγκ από Γιοβάνοβιτς εν όψει Βόλου

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:28 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 14.08.2024

Ο Γιοβάνοβιτς προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το ματς με τον Βόλο, με σκοπό να συγκεντρωθούν όλοι στις εγχώριες υποχρεώσεις και χωρίς ο Σέρβος να ξεχνά τη Μπράγκα

Η προοπτική της επιστροφής στους ομίλους του Champions League έχει συναρπάσει συνολικά τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Παίκτες, διοικητικά στελέχη, απλούς εργαζόμενους και φυσικά τους οπαδούς. Στην κυριολεξία, όλοι ζουν και αναπνέουν για τη ρεβάνς της Τρίτης.

Ωστόσο, χρονικά προηγείται το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τη Super League 2023-2024. Διότι το Σάββατο 26/8, έρχεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο ΝΠΣ Βόλος.

Ένας αντίπαλος ο οποίος πέρυσι προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο Τριφύλλι στα Play Offs, στη διεκδίκηση του τίτλου. Μία ζημιά που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιθυμεί να την αποφύγει στην (πρακτικά μετά την αναβολή με τον Ατρόμητο) πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η απίθανη ατάκα του Ιβάν για τον «γιατρό που δε χρειαζόμαστε» και η ανακούφιση του Χουάνκαρ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:51 - 24.08.2023

Η απίθανη ατάκα του Ιβάν για τον «γιατρό που δε χρειαζόμαστε» και η ανακούφιση του Χουάνκαρ

Η ατάκα της βραδιάς από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο περιθώριο του αγώνα με την Μπράγκα, η ανακούφιση για το γκολ του Μαντσίνι, η πίστη για τον επαναληπτικό και ο... Βόλος.

Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να επικεντρωθούν στον ΝΠΣ Βόλο και να ξεχάσουν για λίγο τη Μπράγκα. Με τον Σέρβου να αρχίζει την προσπάθεια του από την Πορτογαλία, αμέσως μετά τη λήξη του ματς.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο σχεδιασμός του προπονητικού τιμ για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο, δεν θα καταρτιστεί με ορίζοντα τη ρεβάνς με τη Μπράγκα. Οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς θα προσαρμοστούν, με σκοπό να παρουσιάσει την Τρίτη στο ΟΑΚΑ μία “φρέσκια” ενδεκάδα.

Δεδομένες οι αλλαγές, ανοιχτό το εύρος

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να προβεί σε ροτέισον στο πρωτάθλημα, για να ξεκουράσει τους πιο καταπονημένους από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας. Όπως τους δύο ακραίους μπακ Βαγιαννίδη και Χουάνκαρ ή τον αμυντικό χαφ Ρούμπεν Πέρεθ και τον μεσοεπιθετικό Μαντσίνι.

Ταυτόχρονα, αυτή η ανάγκη θα δώσει ευκαιρίες στους αναπληρωματικούς, για να ανέβουν στην ιεραρχία του προπονητή τους. Οι Κώτσιρας και Μλαντένοβιτς περιμένουν να πάρουν χρόνο, οι Αράο και Σένκεφελντ χρειάζονται ρυθμό, ο Βέρμπιτς δεν έπαιξαν καν την Τετάρτη. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για τους εκτός της ευρωπαϊκής λίστας, αφού οι Ζέκα, Τσοκάι, Γερεμέγεφ και Πάλμερ-Μπράουν, μέσω των εγχώριων υποχρεώσεων του Τριφυλλιού μπορούν να κερδίσουν πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου της Μπράγκα, αλλά επρόκειτο για αποθεραπεία με χαλαρό πρόγραμμα. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η μία και μοναδική προπόνηση στο “Γεώργιος Καλαφάρτης” και έπειτα, ο Γιοβάνοβιτς θα ανακοινώσει αποστολή.

Επειδή παραμονές αγώνες η ένταση των ασκήσεων είναι μικρή και θα δοθεί έμφαση στη θεωρία, δύσκολα θα φανούν οι σκέψεις του Σέρβου για την ενδεκάδα. Νέα πρόσωπα ανάμεσα στους έντεκα θα υπάρξουν, αλλά το εύρος των αλλαγών παραμένει ανοιχτό.