Άκουσε «ξυπνητήρι» ο Παναθηναϊκός, ήττα με 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο

Οι παίκτες της Ράγιο πανηγυρίζουν στη Λεωφόρο, με τον Σένκεφελντ στο φόντο

i

Intime

Άκουσε «ξυπνητήρι» ο Παναθηναϊκός, ήττα με 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:55 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο τελευταίο φιλικό με τη μυαλό στη Ντνίπρο και έχοντας κακή απόδοση, ηττήθηκε 1-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο στη Λεωφόρο. Ο Γκαρσία πέτυχε το γκολ, ντεμπούτο για τον Βιλένα.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάνει ούτε στα φιλικά, αλλά αν ρωτήσεις τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μία... αφύπνιση είναι πάντα χρήσιμη. Η ήττα από τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 1-0, έρχεται στο κατάλληλο τάιμινγκ. Διότι το ματς ήταν φιλικό, δεν κοστίζει το παραμικρό και θα λειτουργήσει σαν «ξυπνητήρι», μία εβδομάδα πριν το ματς με τη Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας.

Το αποτέλεσμα δεν έχει παρενέργειες στους «πράσινους», αφού το παιχνίδι είναι φιλικό. Ούτε πρόκειται να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και τη συγκέντρωση των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Το μυαλό τους βρίσκεται ήδη στον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League και θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνητρο εναντίον της Ντνίπρο.

Επιπροσθέτως, ο Γιοβάνοβιτς αποκτά το έρεισμα για να τσιτώσει την ομάδα του, με αφορμή τα ατομικά λάθη, τις αδράνειες και τις ολιγωρίες. Επειδή στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ράγιο Βαγεκάνο, ήταν αρκετές και προκάλεσαν το γκολ. Ούτως ώστε σε μία εβδομάδα, άπαντες να παρουσιαστούν προσηλωμένοι και να πράξουν ότι επιβάλλεται, ώστε το Τριφύλλι να πάρει σκορ πρόκρισης…

Οι αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία, οι Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ επάνδρωσαν την τετράδα της άμυνας, οι Ρούμπεν, Τσόκαϊ και Τζούρισιτς έπαιξαν στη μεσαία γραμμή, ο Παλάσιος ήταν ο δεξιός εξτρέμ, ο Μπερνάρ ο αριστερός εξτρέμ και ο Σπόραρ ήταν ο «φουνταριστός».

Αργός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις

Η συνύπαρξη των Μπερνάρ και Τζούρισιτς στην ενδεκάδα δημιούργησε αδυμονία στους οπαδούς για αυτό που θα δουν στο χορτάρι, όμως στην πράξη οι δύο παίκτες δεν συνεργάστηκαν. Ο Τσόκαϊ απείλησε στο 6’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, σε φάση που προέκυψε από κλέψιμο.

Με τον ίδιο τρόπο απείλησε η Ράγιο Βαγεκάνο στο 25’, όταν ο Ίσι έκλεψε τη μπάλα από τον Τσόκαϊ και σούταρε, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει σε κόρνερ.  Πάντως, η πιο κλασική ευκαιρία του Τριφυλλιού στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 30’, όταν ο Σπόραρ στο τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον Μόρο.

Ανενόχλητος ο σκόρερ

Η Ράγιο εκμεταλλεύτηξκε τη χαλαρότητα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και προηγήθηκε στο 58’ με τον Γκαρσία. Ο Σάλβο σούταρε από απόσταση, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, η μπάλα πήγε δεξιά στον Ουνάι Λόπεζ που έκανε τη σέντρα, τη διπλή εξ' επαφής προσπάθεια του Αλβάρο απέκρουσε ξανά ο Μπρινιόλι, αλλά ο Γκαρσία που καραδοκούσε, εξ’ επαφής "εκτέλεσε" τον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση, όμως οι δύο προσπάθειες του Παλάσιος δεν βρήκαν στόχο, με τον Τούκου να μην έχει αποτελεσματικά τελειώματα. Στο ενδιάμεσο, ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον ματς τον Βιλένα, για να πάρει το... πρώτο αίμα. Ο Ολλανδός είναι ανέτοιμος, δεν είχε “ανάσες”, αλλά πρόλαβε να δείξει την ποιότητα του. Το ματς ολοκληρώθηκε με πολλές αλλαγές και χωρίς άλλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα πλασέ του Γερεμέγεφ στο 85’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (62’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (75’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (90’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (90’ Φικάι), Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (75’ Ζέκα), Τσόκαϊ (62’ Βιλένα), Τζούρισιτς (83’ Αϊτόρ), Παλάσιος (75’ Κλάινχαϊσλερ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Σπόραρ (83’ Γερεμέγεφ).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ (Φρανσίσκο Μαρτίνεζ): Μορό, Μπαλιού, Μουμίν, Αριντάνε (46’ Μαρτίν), Τσαβαρία (66’ Αρίμπας), Όσκαρ, Τρέχο (46’ Πότσο), Ντέκα (46’ Ντε Τόμας), Ίσι (46’ Σάλβο), Μαρτίν (46’ Αλβάρο), Φαλκάο  (46’ Ουνάι Λόπεζ)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ LIVE

  • Τέλος παιχνιδιού, η Ράγιο νικά 1-0 με το γκολ του Γκαρσία.
  • 90' Οι Φικάι και Σιδεράς στις θέσεις των Μάγκνουσον και Σένκεφελντ.
  • 86' Ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ, ο Γερεμέγεφ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν τη βρήκε αρκετά δυνατά για να σκοράρει.
  • 83' Οι Αϊτόρ και Γερεμέγεφ αντί των Τζούρισιτς και Αϊτόρ.
  • 77' Οι Ζέκα, Κώτσιρας και Κλάινχαϊσλερ στις θέσεις των Ρούμπεν, Βαγιαννίδη και Παλάσιος.
  • 71' Ο Παλάσιος με ατομική πριοσπάθεια μπήκε στην περιοχή και σούαρε, ο Μόρο απέκρουσε σε κόρνερ.
  • 66' Αλλαγές για τη Ράγιο, οι Αρίμπας και Μαρτίνς στις θέσεις των Αριντάντε και Τσαβαρία.
  • 64' Λάθος διώξιμο του Αριντάντε, ο Σπόραρ πήρε τη μπάλα στο πέναλτι και πέρασε τον Μόρο, όμως τον πρόλαβε ο Μουμίν και έδιωξε πριν ο Σλοβένος ισοφαρίσει.
  •  62' Οι Βιλένα, Μαντσίνι και Λοντίγκιν στις θέσεις των Μπρινιόλι, Τσόκαϊ και Μπερνάρ.
  •  61' Ο Χουάνκαρ πάσαρε παράλληλα στον Παλάσιος, αυτός πέρασε τον Μουμίν και από κοντινή απόσταση αστόχησε.
  •  58’ ΤΟ 0-1 Ο Σάλβο σούταρε από απόσταση, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, η μπάλα πήγε δεξιά στον Ουνάι Λόπεζ που έκανε τη σέντρα, τη διπλή εξ' επαφής προσπάθεια του Αλβάρο απέκρουσε ξανά ο Μπρινιόλι, αλλά ο Γκαρσία που καραδοκούσε, εξ’ επαφής "εκτέλεσε" τον Μπρινιόλι.
  • 56' Σέντρα-σουτ του Βαγιαννίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
  • Χωρίς αλλαγές ο Παναθηναϊκός μετά την ανάπαυλα.
  •  Για τη Ράγιο, βγήκαν οι Ίσι, Τρέχο, Φαλκάο, Ντέκα, Αντρές Μαρτίν και μπήκαν οι Σάλβι, Πότσο, Ουνάι Λόπες, Αλβάρο και Ραούλ ντε Τόμας.
  • 46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
  • Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
  • 30' Ο Σπόραρ στο τετ-α-τετ από πλάγια θέση, σούταρε πάνω στον Μόρο.
  • 25' O Ίσι έκλεψε τη μπάλα από τον Τσόκαϊ στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σούταρε, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει σε κόρνερ.
  • 12' Δυνατό σουτ του Ίσι έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.
  • 6' O Τσόκαϊ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Μόρο απέκρουσε σε κόρνερ.
  • 1 Αρχίζει το ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ.

Παναθηναϊκός και Ράγιο Βαγεκάνο θα αναμετρηθούν στις 21:00. Είναι το έβδομο και τελευταίο φιλικό του Τριφυλλιού, πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του.

Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα αγωνιστεί τελικά, αφού το όνομα του δεν βρίσκεται στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Δεν θα παίξει ούτε ο Άνταμ Τσέριν, ο οποίος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα και είναι αμφίβολος για το ταξίδι στο Κόζιτσε.