Στα δύσκολα ο Παναθηναϊκός φώναξε παρών, όταν έπεσε βρήκε τον τρόπο να σηκωθεί και γι’ αυτό πλησιάζει στον τίτλο

Ο Παναθηναϊκός όταν χρειάστηκε να λύσει προβλήματα, πάντα είχε λύση.

i

©intime

Στα δύσκολα ο Παναθηναϊκός φώναξε παρών, όταν έπεσε βρήκε τον τρόπο να σηκωθεί και γι’ αυτό πλησιάζει στον τίτλο

Γιώργος Σακελλαρίου 23:23 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 14.08.2024

Τα ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός έβγαλε προσωπικότητα, μαχητική ψυχή, κυνήγησε την τύχη του κι έφυγε με νίκη ή βαθμό «χρυσάφι».

Ο πρωταθλητισμός εκτός από ποιότητα, συσπείρωση, πάθος, χρειάζεται και μαχητική ψυχή. Οφείλεις να καταθέσεις τη νοοτροπία νικητή και την προσωπικότητά σου. Ασφαλώς χρειάζεται και τύχη. Αρκεί να την κυνηγάς. Και ο Παναθηναϊκός το κάνει.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία. Είναι η πιο συμπαγής ομάδα του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην είναι η πιο θεαματική, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Στον δρόμο του το «τριφύλλι» βρήκε αρκετά εμπόδια και σκόνταψε. Έπεσε. Αλλά πάντα σηκώθηκε και γι’ αυτό έφτασε πέντε στροφές πριν το τέλος να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με τρία ματς πλέον στην καυτή Λεωφόρο με ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ και δύο εκτός.

Ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της σεζόν έφερε ισοπαλία με τον Ιωνικό. Αναπάντεχη. Γκέλαρε εντός με τον ΟΦΗ των δέκα παικτών. Έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες κι από έναν αντίπαλο που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Όταν, όμως, έπρεπε, όταν η μπάλα έκαιγε ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής.

Ο πρώτος τελικός με Άρη

Οι «πράσινοι» έχασαν εντός από τον ΠΑΟΚ 3-0, από τους Αρκάδες εκτός 1-0 κι ενώ ενδιάμεσα έμειναν κι εκτός Κυπέλλου. Στις 12/2/23 κι ενώ πλέον η ΑΕΚ είχε περάσει στην κορυφή, ο Παναθηναϊκός πήγαινε να παίξει στην έδρα του πάντα δυνατού Άρη. Με ανατροπή νίκησε 2-1 και δεν άφησε εκείνη την περίοδο ν’ αυξήσει τη διαφορά.

Οι ανατροπές με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Νωρίτερα, όμως, είχε πάρει τρία σπουδαία αποτελέσματα που του έδωσαν από νωρίς τη δυνατότητα να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν στις 11/9/22. Η ΑΕΚ ήρθε στη Λεωφόρο προηγήθηκε με τον Πινέδα, όμως, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Αϊτόρ, Σπόραρ, γύρισε το σκορ πριν βγει το ημίχρονο και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο είχε τις φάσεις για ένα τρίτο γκολ. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός κράτησε το σκορ και πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν.

Στις 2/10/22 πήγε στην Τούμπα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά πάλι δεν υποτάχθηκε. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά ισοφάρισε με τον Αϊτόρ και βρήκε ένα ακόμα γκολ με πέναλτι του Ισπανού, που κέρδισε ο Σπόραρ και πήρε τεράστια νίκη με 2-1.

Αλύγιστος στο καμίνι

Στις 6/11/22 το «τριφύλλι» υποδέχθηκε στο καμίνι της Λεωφόρου τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ανώτεροι, πήραν το προβάδισμα στο 84’, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε. Κυνήγησε τη μία φάση, βρήκε στο φινάλε το πέναλτι με το χτύπημα του Άβιλα στον Ιωαννίδη και ο Σπόραρ στο 102’ ουσιαστικά έγραψε το 1-1.

Στις 8 Γενάρη του 2023 ο Παναθηναϊκός έχασε το ντέρμπι από την ΑΕΚ και μία εβδομάδα αργότερα πήγε να παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει βαθμό (2-2 από 0-2) από τον Ολυμπιακό και είχε νικήσει 2-1 την Ένωση. Το «τριφύλλι» είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν σκόραρε, στο δεύτερο μπλόκαρε, αλλά και πάλι βρήκε ένα πέναλτι στο φινάλε και με τον Σπόραρ επικράτησε στο 95’ και πήρε τεράστια νίκη με 1-0.

Αναφέραμε το ματς με τον Άρη για να φτάσουμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 25/2/23. Ο Ολυμπιακός είχε μπει πλέον στο κόλπο για τον τίτλο, ήταν και πάλι καλύτερος, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν λύγισε. Πήρε το 0-0 και παρέμεινε οδηγός στην κούρσα του τίτλου.

Στις 19 Μαρτίου ξεκίνησαν τα playoffs και ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει στην έδρα της συνδιεκδικήτριας ΑΕΚ. Το «τριφύλλι» δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αυτό ήταν που είχε την καλύτερη στιγμή στο ντέρμπι και το 0-0 τον κράτησε στην κορυφή.

Στις 2 Απριλίου ο Παναθηναϊκός υπέστη σοκ. Στην κατάμεστη Λεωφόρο πέταξε δύο βαθμούς με τον Βόλο (0-0) κι ενώ έχασε πέναλτι στο φινάλε με τον Σπόραρ.

Τριπλή απάντηση

Σ’ αυτή την απίθανη γκέλα, ο Παναθηναϊκός απάντησε με τρεις σπουδαίες νίκες, οι δύο στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός πλέον πήγαινε στις 5/4/23 να παίξει «τελικό» ξανά με τον Άρη. Δεν έδωσε δικαιώματα στους Θεσσαλονικείς, βρήκε γκολ με τον Σπόραρ και πανηγύρισε με 1-0 το τρίποντο.

Στις 9 Απριλίου η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φιλοξένησε τον Ολυμπιακό και επικράτησε άνετα με 2-0 με γκολ του Σπόραρ κι αυτογκόλ του Ελ Αραμπί. Μία μεγάλη νίκη, η δεύτερη σε ντέρμπι στη Λεωφόρο, πριν το μεγάλο ματς που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Στις 23 του μήνα, λοιπόν, ήρθε ξανά η ώρα να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Αυτή τη φορά το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ και ο ΠΑΟΚ βρήκε ισοφάρισε στο 85’. Οι «πράσινοι» πάλι δεν παραδόθηκαν. Βρήκαν σε μία φάση ένα πέναλτι, ο Ιωαννίδης το αξιοποίησε στο 91’, στη συνέχεια η ομάδα με νύχια και με δόντια κράτησε το αποτέλεσμα και το 1-2 αφήνει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, παρέα με την ΑΕΚ.