Ο Μπρινιόλι περιμένει τηλεφώνημα για την ανανέωση

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

i

Intime

Ο Μπρινιόλι περιμένει τηλεφώνημα για την ανανέωση

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι απέδειξε και στο Ισραήλ πόσο σημαντικός είναι για τον Παναθηναϊκό, με την ανανέωση του συμβολαίου του να καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τους «πράσινους».

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην ισοπαλία 0-0 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Ιταλός γκολκίπερ άντεξε στο «σφυροκόπημα» που δέχτηκε για περίπου ένα 20λεπτο στο «Sammy Ofer» και βοήθησε το Τριφύλλι να επιστρέψει με τον βαθμό στην Αθήνα.

Κατά γενική παράδοχη, o Μπρινιόλι είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Super League. Όχι μόνο για τα ρεφλέξ του, αλλά για το συνολικό πακέτο. Ο «Μπρίνιο» δεν έχει την ευπάθεια στους τραυματισμούς, έχει εμπειρία και εκπαίδευση από την ιταλική σχολή και είναι μακράν ο καλύτερος με τη μπάλα στα πόδια.

Επιπροσθέτως, η σχέση τιμής - ποιότητας είναι μακράν η αποδοτικότερη. Διότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μπρινιόλι χωρίς να πληρώσει την Έμπολι, ενώ οι αποδοχές του 32χρονου τερματοφύλακα μετά βίας ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, πλησιάζει η ώρα για να εξαργυρώσει ο Μπρινιόλι τα πλεονεκτήματα του. Το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την ΠΑΕ, λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024. Από την Πρωτοχρονιά, ο Ιταλός έχει το δικαίωμα να υπογράψει με άλλη ομάδα, χωρίς να χρειάζεται την άδεια του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, η πρόθεση των ιθυνόντων του Τριφυλλιού είναι να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Διασφαλίζοντας την παραμονή του Μπρινιόλι στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για τα επόμενα χρόνια, με ένα deal που θα επιβραβεύει τη σημασία του ποδοσφαιριστή για την ομάδα.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε μία επαφή με την πλευρά του Μπρινιόλι, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο οποίος είναι πλέον εκείνος ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση.

Ο Μπρινιόλι έχει ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του και περιμένει τις εξελίξεις. Ο Ιταλός νιώθει ευτυχισμένος στην Αθήνα, αναγνωρίζει πως με τον Παναθηναϊκό παίζει στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας του και συλλέγει πρωτόγνωρες εμπειρίες. 

Από την άλλη, η ΠΑΕ αυξάνει το μπάτζετ, πληρώνει απολαβές που δεν υπήρχαν όταν ο Μπρινιόλι ήρθε στην Αθήνα και ο παίκτης επιθυμεί να επωφεληθεί από τα νέα δεδομένα. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι η εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παραμονής του Ιταλού στο Κορωπί.