Τι λένε στην Κύπρο για τον Πίττα και τα πραγματικά δεδομένα της περίπτωσης του 26χρονου φορ για τον Παναθηναϊκό
i

Ιωάννης Πίττας / Intime

Τι λένε στην Κύπρο για τον Πίττα και τα πραγματικά δεδομένα της περίπτωσης του 26χρονου φορ για τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 18:20 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 14.08.2024

Ο Ιωάννης Πίττας απασχολεί ξανά την επικαιρότητα του Τριφυλλιού, όμως στην Κύπρο αναφέρουν πως το ζήτημα έχει μία άλλη διάσταση.

Ο Ιωάννης Πίττας είναι ένα γνωστό όνομα στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, αφού από το 2021 έχει γραφτεί αρκετές φορές. Η σύνδεση οφείλεται και στην παρουσία στο Τριφύλλι ανθρώπων, οι οποίοι ξέρουν καλά την κυπριακή αγορά.

Αρχικά, ο Τσάβι Ρόκα φέρεται να ξεχώρισε τον Κύπριο επιθετικά και μετά ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος τσέκαρε την περίπτωση. Ωστόσο, ουδέποτε το ζήτημα πέρασε από τη θεωρία στην πράξη: όλα έμειναν φιλολογικά.

Τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκαν εκ νέου σενάρια για τον Ιωάννη Πίττα. Σύμφωνα με τα οποία ο Παναθηναϊκός «φλερτάρει» με τον στράικερ του Απόλλωνα Λεμεσού, με ορίζοντα το καλοκαίρι. 

Το στατιστικό που φανερώνει το μέγεθος της απουσίας: Αντέχει πέντε μήνες ως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Αϊτόρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:45 - 22.03.2023

Το στατιστικό που φανερώνει το μέγεθος της απουσίας: Αντέχει πέντε μήνες ως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ είναι πέντε μήνες εκτός για τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο ο Σπόραρ κατάφερε έως τώρα απλά να τον ισοφαρίσει στην θέση του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν τις φήμες, εξηγώντας πως δεν έχουν τόσο προχωρημένη βάση. Από το περιβάλλον του Πίττα τονίζεται πως δεν έχει επαφές με το Τριφύλλι, ενώ και ο Απόλλων Λεμεσού δεν έχει δεχτεί κρούση.

Ο Πίττας δεν είναι ελεύθερος: δεσμεύεται μέχρι τις 31 Μαΐου του 2025. Άρα, για άλλα δύο χρόνια, η κυπριακή ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για τη διαχείριση του 26χρονου επιθετικού και αξιώνει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προκύπτει είναι πως ο ατζέντης του Πίττα τον έχει προτείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά πέραν της προφανούς διαπίστωσης πως πρόκειται για αξιόλογο παίκτη, δεν έχει υπάρξει κάτι άλλο.

Επιπροσθέτως, ο Γιοβάνοβιτς έχει στο ρόστερ τέσσερις πρωτοκλασάτους εξτρέμ για την επόμενη σεζόν. Τους Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μαντσίνι και τον Αϊτόρ, ο οποίος θα έχει αποθεραπευτεί. Σε μία υποθετική συζήτηση για να ανοίξει χώρος για τον Πίττα, πρέπει να πουληθεί ένας εκ των τεσσάρων…

Ο Πίττας είναι 24 φορές διεθνής με την Κύπρο και έχει σκοράρει ένα γκολ. Φέτος με τον Απόλλωνα έχει καταγράψει 39 συμμετοχές (3.242 λεπτά), έχει σκοράρει 15 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ.

Tags: