Παναθηναϊκός: Το αναγκαίο διπλό και το πλάνο του Ιβάν
i

Παναθηναϊκός / © Intime

Παναθηναϊκός: Το αναγκαίο διπλό και το πλάνο του Ιβάν

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:13 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 20.08.2024

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να επιβεβαιώσει την «ανάρρωση» του και το Sportal.gr καταγράφει τις επιλογές του Σέρβου προπονητή.

Ένα από τα πιο σημαντικά «crash test» καλείται να δώσει ο Παναθηναϊκός απόψε (12/2, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον πληγωμένο Άρη. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες απέναντι στη Λαμία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσουν ότι ξεπέρασαν την αγωνιστική κρίση του Ιανουαρίου. Ένα μεγάλο διπλό είναι αναγκαίο για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έχουν μία ευκαιρία να το πετύχουν σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, το παιχνίδι είναι κρίσιμο και για βαθμολογικούς λόγους… Ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος, διότι η ΑΕΚ έχει ένα ματς λιγότερο, το οποίο ίσως να κερδίσει στα χαρτιά. Το Τριφύλλι για να μην μεταβληθεί το status quo στη βαθμολογία και επειδή η Ένωση έχει εύκολο έργο αύριο, χρειάζεται το «τρίποντο» στην έδρα του Άρη. Ασφαλώς η αναμέτρηση δεν είναι εύκολη, όμως η κατάκτηση του τίτλου χρειάζεται υπερβάσεις.

Έτσι θα μοιραστούν τα 62,7 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό - Πόσα θα εισπράξουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:50 - 11.02.2023

Έτσι θα μοιραστούν τα 62,7 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό - Πόσα θα εισπράξουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Η κατανομή των χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος έγινε γνωστή μέσω της ΚΥΑ, με την Super League να λαμβάνει συνολικά 21 εκατ. ευρώ. Πόσα θα μοιραστούν σε μπάσκετ, ερασιτεχνικό και μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο προσανατολισμός που θα έχει η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο σημερινό παιχνίδι εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μοιάζει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει αποφασίσει (ή τουλάχιστον δεν το έχει καταστήσει σαφές στις δοκιμές) εάν θα χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς μέσους και θα μεταθέσει τον Μπερνάρ στα άκρα της επίθεσης ή θα διατηρήσει τον Βραζιλιάνο στο “10” και θα προσθέσει έναν εξτρέμ.

Στο πρώτο ενδεχόμενο, ο Κουρμπέλης αναμένεται να επανέρθει στη μεσαία γραμμή και να πλαισιώσει τους Ρούμπεν Πέρεθ και Τσέριν. Με τον Μπερνάρ να παίζει στο αριστερό “φτερό” και τον Ντάνιελ Μαντσίνι στο αριστερό. Στο δεύτερο σενάριο, ο Παλάσιος θα παίξει αντί του αρχηγού, θα είναι οι δύο εξτρέμ μαζί με τον Μαντσίνι και ο Μπερνάρ θα είναι ο επιτελικός χαφ. Στο «9» αναμένεται ο Ιωαννίδης να διατηρηθεί και ο Σπόραρ να περάσει ως αλλαγή, παρότι έχει συνέρθει από την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Ο Κλέινχεϊσλερ ναι μεν έπαιξε βασικός με τη Λαμία και σκόραρε, ωστόσο ακόμα δεν είναι έτοιμος για να αντέξει 90 λεπτά, πόσο μάλλον σε ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Συνεπώς, αναμένεται να έρθει από τον πάγκο και να βοηθήσει στο ρου του ματς. Στα μετόπισθεν, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Σάρλια θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Πούχατς το αριστερό άκρο.