Παναθηναϊκός: Το δυνατό σημείο του 2022, έγινε «πληγή» το 2023

H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης»

i

Intime

Παναθηναϊκός: Το δυνατό σημείο του 2022, έγινε «πληγή» το 2023

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:05 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός που δεν έχανε στα παιχνίδια του Big-5 το 2022, δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά απέναντι στους ίδιους αντιπάλους στη διάρκεια του 2023.

Το 2023 που ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, είναι το δεύτερο ημερολογιακό έτος που θα συμπληρώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Το προηγούμενο ήταν το 2022, αφού για το 2021 ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε τον Μάιο.

Η πιο χτυπητή διαφορά σε αυτά τα δύο χρόνια, είναι η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στα ματς με αντιπάλους το Big-5. Στην κυριολεξία, τα αποτελέσματα του Τριφυλλιού σε αυτή τη συγκυρία είναι η μέρα με τη... νύχτα.

Το 2022, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε με τίποτα με τους ιστορικούς εγχώριους ανταγωνιστές του. Με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, ηττήθηκε μόνο σε αδιάφορα ματς (το τελευταίο των Play Offs) και στη χειρότερη εμφάνιση του, αποσπούσε ισοπαλία με μεγάλη ευκολία. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» θριάμβευσαν στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ άλωσαν μετά από χρόνια το «Καραϊσκάκης» και την Τούμπα

Αντιθέτως, το 2023 ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να νικήσει. Ειδικά στην έδρα του, έχει να επιδείξει μόνο την επικράτηση σε ένα ντέρμπι αιωνίων στα Play Offs, με το 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ισοπαλίες και ήττες με την ΑΕΚ, ήττες και ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μόνο διπλά σε Τούμπα και «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε ένα γήπεδο που το Τριφύλλι έφυγε ηττημένο το βράδυ της Κυριακής (26/11).

Που οφείλεται η τόσο μεγάλη αντίθεση; Εν μέρει στην αλλαγή φιλοσοφίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η έκδοση του 2022 υστερούσε σε ποιότητα και έπαιζε πιο συντηρητικά και σκληρά. Επιπλέον, είχε σε δαιμονιώδη φόρμα τον Αϊτόρ, ο οποίος είχε «υπογράψει» τις σπουδαίες νίκες του Παναθηναϊκού. Το νέο γκρουπ παίζει πιο επιθετικά, έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα στη άμεση μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.

Ασφαλώς, ο τίτλος δεν κρίνεται στα ντέρμπι. Από την άλλη, με τα Play Offs, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει αποτελέσματα από τους άμεσους ανταγωνιστές του. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο αρμόδιος για να εντοπίσει τις λύσεις και έχει μπροστά του έναν μήνα. Γιατί ο Ιανουάριος θα είναι μήνας ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στους «16» του Κυπέλλου να περιμένουν...