Παναθηναϊκός: Το καρέ των «πράσινων» προβλημάτων
i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / Intime

Παναθηναϊκός: Το καρέ των «πράσινων» προβλημάτων

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:02 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τον ΝΠΣ Βόλο, αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός προκαλείται από την απόδοση του, παρά από το αποτέλεσμα. Το Sportal εξηγεί…

Υπάρχουν αποτυχίες και… αποτυχίες. Διαφορετικά διαχειρίζεται μία ομάδα ένα κακό αποτέλεσμα όταν έχει παρουσιάσει όμορφο θέαμα και αλλιώς όταν προέρχεται από κακή απόδοση. 

H ισοπαλία 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» συγκαταλέγεται στη δεύτερη κατηγορία. Γιατί η απώλεια βαθμών θα ενοχλούσε, αλλά δεν θα προβλημάτιζε τόσο πολύ, εάν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε παίξει όπως θα έπρεπε. Και όπως θα άρμοζε σε έναν διεκδικητή του τίτλου.

Ωστόσο, το Τριφύλλι κάθε άλλο παρά πειστικό ήταν και προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό. Πρώτα στον προπονητή και στο εσωτερικό του «πράσινου» οργανισμού. Έπειτα, στους οπαδούς. Όλα όμως έχουν τις εξηγήσεις τους και το Sportal εξηγεί…

1. Δεν ήταν το μοναδικό πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε. Αντιθέτως, έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από το 46’ μέχρι τη λήξη. Όμως, εναντίον του ΝΠΣ Βόλου ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη συνηθισμένη ηρεμία του και δεν προσπάθησε να αναπτυχθεί με το στυλ του. 

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επιχειρούσαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τους επιθετικούς και η επιλογές τους, απέτυχε. Λειτούργησαν περισσότερο με το ένστικτο, παρά με την λογική και την πειθαρχία που τους έχει διδάξει ο προπονητής τους. Τη μία φορά που αναπτύχθηκαν σωστά, ο Παλάσιος κέρδισε το πέναλτι από το χέρι του Λούνα…

2. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να μην είναι αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα. Δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες και αυτές τις σπαταλούν, μέχρι και τις πιο κλασικές. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι Μαντσίνι, Ιωαννίδης και Τσέριν έχασαν ο ένας μετά τον άλλο το… άχαστο. Με τον Βόλο, ο Παλάσιος δύο φορές απέναντι από τον Κλέιμαν, ενήργησε σαν… αμυντικός και έδιωξε τη μπάλα. Είναι φανερό ότι οι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού δεν διανύουν μία παραγωγική περίοδο…

3. Η πίεση του πρωταθλητισμού φαίνεται πως έχει καταβάλλει αρκετούς από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μία ευθυνοφορία, με αποτέλεσμα σπάνια να δοκιμάζονται σουτ από μακρινή απόσταση και να αποφεύγεται το ρίσκο στην κάθετη πάσα ή στην ντρίμπλα. 

Αντίθετα, όλοι προσπαθούν να παίξουν σίγουρα για να μην αναλάβουν την ευθύνη ενός λάθους. Παραμένει άγνωστο εάν και πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση σε αυτό το τάιμινγκ. Αλλά, το βέβαιο είναι πως η αλλαγή είναι αναγκαία για να μην συνεχιστούν οι απώλειες βαθμών.

4. Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύτηκε συγκεκριμένους παίκτες για να αναβαθμίσουν το ρόστερ. Μπερνάρ, Σπόραρ και Βέρμπιτς κοστίζουν αρκετά χρήματα στην ΠΑΕ, όμως έχουν προσφέρει από λίγα μέχρι καθόλου πράγματα τη φετινή σεζόν. 

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και δεν έχει καταφέρει να περάσει κάθετες, να δημιουργήσει και να οργανώσει για το Τριφύλλι, ο Σλοβένος στράικερ μετά τα Χριστούγεννα δεν θυμίζει τον παίκτη του πρώτου γύρου, ενώ ο συμπατριώτης του εξτρέμ αγνοείται… γενικώς. Σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Παλάσιος και την απώλεια του Αϊτόρ, ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει άλλες πρωτοκλασάτες επιλογές στην επίθεση.

5, Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα και στον Κώστα Μπράτσο. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν εγκλωβίστηκε μόνος του, τον εγκλώβισε ο τρόπος παιχνιδιού του Βόλου. Με άψογη ανασταλτική λειτουργία και φυσικά με την προσήλωση και τη συμπεριφορά των παικτών της, η ομάδα της Μαγνησίας προστάτευσε την εστία της και όταν χρειάστηκε, ο Κλέιμαν απέκρουσε το πέναλτι του Σπόραρ και διατήρησε το 0-0.