Ένα ματς «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ένα ματς «εισιτήριο» για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:26 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει μία μοναδική ευκαιρία εναντίον της Μακάμπι Χάιφα, για να «αγκαλιάσει» την τρίτη θέση του ομίλου και να διεκδικήσει την υπέρβαση έχοντας ως μίνιμουμ την παρουσία στο Conference League.

Ένα παιχνίδι, με αξία έξι βαθμών και με την προοπτική να εξασφαλίσει πρόωρα τη συνέχεια στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα. Έτσι προσεγγίζουν στον Παναθηναϊκό την αυριανή αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Sammy Ofer».

Παρεμπιμπτόντως, το γήπεδο της ισραηλινής ομάδας δεν έχει κατασκευαστεί στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά λίγο πιο έξω, δίπλα στην παραλία. Εκεί θα συρρεύσουν αύριο οι χιλιάδες οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα, για να εμψυχώουν τους ποδοσφαιριστές τους.

Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, νίκησε 2-0 τη Βιγιαρεάλ. Η Μακάμπι ηττήθηκε 3-0 από τη Ρεν. Με ενδεχόμενο διπλό του Τριφυλλιού, η διαφορά των δύο αντιπάλων θα ανέβει στους έξι βαθμούς. Επιπλέον, η πρωταθλήτρια Ισραήλ θα έρθει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο φινάλε του ομίλου.

Άρα, ο Παναθηναϊκός θα έχει «αγκαλιάσει» την τρίτη θέση, που οδηγεί στους «32» του Conference League και θα αναζητήσει την υπέρβαση για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ακόμα και την πρωτιά, στο επόμενο ματς με τη Ρεν στη Γαλλία.

Για τα κυβικά του Panathinaikos, αυτό θα συνιστά άλλη μία μέρα στη δουλειά. Για την τωρινή έκδοση του Συλλόγου, που απείχει μία εφταετία από τη φάση των ομίλων, η διασφάλιση της ευρωπαϊκής παρουσίας από τη 2η αγωνιστική θα συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, άλλη μία πιστοποίηση της προόδου από τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Άνταμ Τσέριν: «Έχουμε υψηλές βλέψεις για πρωτάθλημα και Ευρώπη - Με νίκη στο Ισραήλ θα βρεθούμε κοντά στην πρόκριση»
EUROPA LEAGUE

09:49 - 04.10.2023

Άνταμ Τσέριν: «Έχουμε υψηλές βλέψεις για πρωτάθλημα και Ευρώπη - Με νίκη στο Ισραήλ θα βρεθούμε κοντά στην πρόκριση»

Ο Σλοβένος μέσος του Παναθηναϊκού, Άνταμ Τσέριν, μίλησε σε μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε τόσο στην εκκίνηση του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, όσο και για τους στόχους της ομάδας μελλοντικά.

Στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται τη σημασία της αναμέτρησης στο «Sammy Ofer». Δεν είναι ακριβώς τελικός με την κυριολεκτική σημασία του όρου, αλλά πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία. Για αυτό ο Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους παίκτες, καθώς και όσους δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και τους νεαρούς Μπιλάλ και Προδρομίτη. Ούτως ώστε σύσσωμη η ομάδα να προετοιμαστεί για την κομβική συνάντηση με τη Μακάμπι Χάιφα..