Παναθηναϊκός: Τότε ο Γιοβάνοβιτς θα «κόψει» τους πρώτους παίκτες

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Τότε ο Γιοβάνοβιτς θα «κόψει» τους πρώτους παίκτες

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:34 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 14.08.2024

Όσο το ρόστερ του Παναθηναϊκού γεμίζει, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει σύντομα τα πρώτα διλήμματα του εν όψει των υποχρεώσεων στον Β' Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Με την προετοιμασία του Παναθηναϊκού να έχει μόλις αρχίσει, είναι πρώιμο να προβλέψουμε ποιοι παίκτες θα υποχωρήσουν στην ιεράρχηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μερικά δεδομένα, τα οποία επιβάλλουν οι κανονισμοί.

Όπως ισχύει με την 25άδα που θα δηλώσει ο Παναθηναϊκός στην UEFA, για τα δύο παιχνίδι του Β’ Προκριματικού Γύρου του Champions League. Το Sportal έχει εξηγήσει ότι στη λίστα, οι τέσσερις θέσεις πρέπει να καλυφθούν από παίκτες οι οποίοι έχουν αναδειχτεί από την ακαδημία του Τριφυλλιού. Άλλες τέσσερις, από ποδοσφαιριστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τα 15 μέχρι τα 21 έτη, σε άλλες ελληνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο μητρώο της ΕΠΟ.

Συνεπώς, από την 25άδα, οι 17 παίκτες μπορούν να μην καλύπτουν καμία από τις δύο προϋποθέσεις. Για τους υπόλοιπους, επιβάλλεται να ισχύει η μία από τις δύο. Με ποινή για το club να χάνει θέση στη λίστα, εάν δεν έχει να δηλώσει παίκτες.

Στην πρώτη παράμετρο εντάσσονται οι Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Φρόκου, Κυριόπουλος και άλλοι από την ακαδημία. Στη δεύτερη, οι Λοντίγκιν, Ιωαννίδης, Κώτσιρας και ο Πούγγουρας, στο ενδεχόμενο που θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Για τις 17 κενές θέσεις της ευρωπαϊκής λίστας, το δυναμικότου Τριφυλλιού έχει αυτή τη στιγμή 19 παίκτες. Τους εξής: Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Γκάνεα, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσόκαϊ, Ρούμπεν, Τσέριν, Τρουιγιέ, Τζούρισιτς, Κλάινχαϊσλερ, Βέρμπιτς, Μπενάρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ. 

Πως μεταφράζεται αυτό; Πως τουλάχιστον για τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, δύο ποδοσφαιριστές θα «κοπούν». Με μία πρόχειρη ανάγνωση, οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο ανέτοιμος Τρουιγιέ και ο Γκάνεα. Οι οποίοι προέρχονται από πολύμηνη απραξία και υπάρχουν άλλοι στις θέσεις τους.

Ωστόσο, η ενίσχυση του Παναθηναϊκού συνεχιζεται. Πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ένας κεντρικός αμυντικός και ένας κεντρικός μέσος θα προστεθούν στο ρόστερ. Άρα, άλλοι δύο θα πρέπει να αφεθούν έξω από τις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εκεί είναι που θα αρχίσουν πραγματικά τα δύσκολα για τον Σέρβο προπονητή...