4ος στη League Phase του Conference ο Παναθηναϊκός με 12,12 ΕΧPts

4ος στη League Phase του Conference ο Παναθηναϊκός με 12,12 ΕΧPts

Λάμπρος Γκαραγκάνης 18:34 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 31.08.2024

Τι δείχνει για τον Παναθηναϊκό μία προσομοίωση της League Phase του Conference League. Πόσους βαθμούς θα μαζέψει, πόσα γκολ θα πετύχει, σε ποια θέση θα τερματίσει...

Ο Παναθηναϊκός λογίζεται, ευθέως, μία από τις ισχυρότερες ομάδες με καλές πιθανότητες για την κατάκτηση του Conference League. Δεν είναι τυχαίο ότι και στοιχηματικές εταιρείες συμφωνούν ότι μετά τις Τσέλσι, Μπέτις και Φιορεντίνα, το Τριφύλλι είναι το 4ο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτό προκύπτει και από τη χρηματιστηριακή αξία των ρόστερ, μια και μετά από τους ζάμπλουτους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, οι Πράσινοι έχουν το 4ο ακριβότερο δυναμικό το οποίο πλησιάζει τα 96 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Football Rankings στο Χ, που ασχολείται με στατιστικά ζητήματα του ποδοσφαίρου, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να βρεθεί στην 8άδα, ενώ, σχεδόν, βέβαιη θεωρείται η είσοδός της στην 24άδα των playoffs.

Η εξομοίωση αυτή δεν στέκεται μόνο σε γενικόλογα συμπεράσματα. Παρουσιάζει, ενδεχόμενα, επί μέρους επίτευγματα του Παναθηναϊκού. Μετά το τέλος της League Phase, λοιπόν, αναμένεται να έχει τερματίσει 4ος πίσω από τις προαναφερθείσες ομάδες - φαβορί για το τρόπαιο.

Οι EXPts, οι βαθμοί, δηλαδή, που αναμένεται να συγκεντρώσει είναι 12,12. Τα EXP Goals, τα προσδοκώμενα γκολ, 8,55. Οι πιθανότητές του να βρίσκεται στην οκτάδα είναι 56,1%, το 4ο μεγαλύτερο ποσοστό, μετά τις Τσέλσι, Μπέτις και Φιορεντίνα ξανά. Οι αντίστοιχες πιθανότητες παρουσίας στους «16» είναι 89,1% και στην 24άδα 98,6%. Οι Γάνδη, Κοπεγχάγη, Μόλντε και Χάιντενχαϊμ συμπληρώνουν την 8άδα της εξομοίωσης.

Βατό... πρόγραμμα μέχρι τα προημιτελικά!

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Πολωνό μαθηματικό Πιοτρ Κλίμεκ, ο Παναθηναϊκός στους «16» της διοργάνωσης (ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για τη Φιορεντίνα) θα αντιμετωπίσει μία ομάδα εκ των ΑΠΟΕΛ, Σεν Γκάλεν, Λουγκάνο, Τζουργκάρντεν. Και αν φτάσει στα προημιτελικά, ανάλογα με το ποιοι σύλλογοι θα έχουν επικρατήσει στις διασταυρώσεις, μία εκ των Χαρτς, Πάφο, Ραπίντ Βιέννης, ΛΑΣΚ, Γάνδη, Κοπεγχάγη.

Ωραία, βέβαια, όλα αυτά, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υποστηρίξει τέτοια πορεία στα γήπεδα της Ευρώπης από τον Οκτώβριο.