Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς

Ντιέγκο Αλόνσο, Μίλαν Ράσταβατς

Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:39 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 15.10.2024

Για δεύτερη φορά, φέτος, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον ίδιο προπονητή, με διαφορετική ομάδα. Η κακή ανάμνηση της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα AKTOR, με τον νυν τεχνικό του ΟΦΗ Μίλαν Ράσταβατς.

Στις 13 Ιουλίου 2024, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ Λάρνακας στη Λεωφόρο, σε φιλικό προετοιμασίας. Επικράτησε των Κύπριων με 3-1, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στον πάγκο τους τον Χουάν Φεράντο. Ο Ισπανός προπονητής, στις 22 Σεπτεμβρίου, έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι νίκησαν, για το Πρωτάθλημα, με το ίδιο σκορ, σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, στην τελευταία τους επικράτηση, μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μία αντίστοιχη συνθήκη θα συναντήσουν, στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Να αντιμετωπίσουν, δηλαδή, τον ίδιο προπονητή, μέσα σε λίγες εβδομάδες, με διαφορετική ομάδα. Ο Μίλαν Ράσταβατς καθοδήγησε τον Αστέρα AKTOR, πάλι σε κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ, στη μεγάλη νίκη των Αρκάδων με 1-0. Ίσως, την αρχή του κακού για το Τριφύλλι φέτος...

Πράγματι η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, στον αγώνα της 18ης Αυγούστου, δεν έπιασε καν υποφερτή απόδοση. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, καθορίστηκε από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Μια και στην εκτέλεση φάουλ του Ρεγκίς Κρέσπι, ο Άνταμ βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από το τείχος των Πράσινων. Παράβαση, την οποία δεν διαπίστωσε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος. Το γκολ σημειώθηκε στο 52’, ενώ από το 51’ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο (λόγω αποβολής του Ζέκα).

Ξανά ο Ράσταβατς στον δρόμο του

Ο Μίλαν Ράσταβατς απομακρύνθηκε από τον Αστέρα AKTOR στις 3 Σεπτεμβρίου, όμως δεν έμεινε καιρό χωρίς δουλειά. Η παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα από τον ΟΦΗ, για προσωπικούς λόγους, οδήγησε τους Κρητικούς στην πρόσληψη του 50χρονου Σέρβου. Που θα ντεμπουτάρει στον πάγκο της νέας του ομάδας, στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έτσι, μετά την Ξάνθη και τον Αστέρα σε δύο θητείες, ο ΟΦΗ είναι η τρίτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, ο Μίλαν Ράσταβατς διατηρεί εξαιρετική παράδοση απέναντι στο Τριφύλλι. Για παράδειγμα, δεν έχει κερδίσει ποτέ την ΑΕΚ (0-5-10), ποτέ τον Ολυμπιακό (0-4-11), ενώ απέναντι στον ΠΑΟΚ παρουσιάζει το ισχνό 2-1-10.

Αντίθετα, απέναντι στον Παναθηναϊκό διαθέτει απολογισμό 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3, μόλις, ήττες σε 14 ματς. Στα οποία κατά μέσο όρο απολαμβάνει 1,5 βαθμό ανά αγώνα. Οι 2 ήττες είναι την περυσινή σεζόν. Στο 2-0 της Λεωφόρου (21/1/2024), με τον Παναθηναϊκό να έχει στον πάγκο τον Φατίχ Τερίμ, και στο 4-1 της Τρίπολης (28/9/2023) υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η προηγούμενη φορά που ο Ράσταβατς έχασε από τους Πράσινους ήταν στη θητεία του στην Ξάνθη, στις 26/8/2018. Το τελικό σκορ ήταν 0-1, με το Τριφύλλι να έχει τον πάγκο του τον Γιώργο Δώνη.