Ωραίος στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός, άδειος... στην εξέδρα και 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας

Αράο και Τζούρισιτς συγχαίρουν τον Μπακασέτα για το γκολ του

i

Intime

Ωραίος στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός, άδειος... στην εξέδρα και 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:53 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 13.07.2024

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας και άφησε υποσχέσεις με την απόδοση του, όμως η άδεια Λεωφόρος έστειλε τα δικά της μηνύματα. Δύο γκολάρες από τον Μπακασέτα, το 3-1 από τον MVP Βαγιαννίδη, ντεμπούτο για τον Μαξίμοβιτς.

H εικόνα στο τερέν, ελπιδοφόρα. Στις εξέδρες, αποκαρδιωτική. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πρώτο φιλικό του επί ελληνικού εδάφους. Το μείζον δεν ήταν το σκορ, αλλά η απόδοση των παικτών του Ντιέγκο Αλόνμσο. Οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική βελτίωση συγκριτικά με το πως έπαιξαν στην Αυστρία.

Οι «πράσινοι» αφομοιώνουν την φιλοσοφία του Αλόνσο και σε μεγάλα διαστήματα, έπαιξαν όπως τους ζητάει ο Ουρουγουανός. Κάθετα, γρήγορα, με εναλλαγές της μπάλας. Με πίεση ψηλά, με πρέσινγκ 4 και 5 ατόμων. Προφανώς, με τα μειονεκτήματα που έχουν, εξαιτίας της εποχής, αλλά και του ρόστερ.

Η ΑΕΚ Λάρνακας δεν είναι μεγαθήριο, όμως έχει τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τον Παναθηναϊκό, αφού παίζει στον Β’ προκριματικό του Conference League. Επίσης, η κυπριακή ομάδα που προϊσταται ο Τσάβι Ρόκα, συγκαταλέγεται στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας με την Μπότεφ και τη Μπάριμπορ, μία εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει το Τριφύλλι.

Οπότε, σε ένα τεστ παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει στις 25 Ιουλίου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Κυρίως, το γκρουπ του Ντιέγκο Αλόνσο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, όσο θα «λύνονται» οι ποδοσφαιριστές, θα ενσωματωθούν οι διεθνείς και θα έρθουν οι μεταγραφές.

O Παναθηναϊκός έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, που προετοιμάζεται για τα παιχνίδια του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League, στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, τουλάχιστον μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως οι Σέρβοι Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς και να επιστρέψουν τη Δευτέρα στο Κορωπί οι Σλοβένοι Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς.

Ο Ουρουγουανός προπονητής προσανατολίζεται στο σύστημα 4-2-3-1, που το διατηρεί σε όλα τα ματς. Αυτή τη φορά, ο «άξονας» λειτούργησε εύρυθμα, με την παρουσία των Μπακασέτα και Αράο και τη βελτίωση του Βιλένα. Διότι αναμφίβολα, ανέβηκε η ποιότητα και υπήρξε μεγαλύτερη φαντασία στην ανάπτυξη. 

Επίσης, οι «πράσινοι» με περισσότερη ένταση και ενέργεια από τα προηγούμενα ματς, πίεσαν ψηλά τους φιλοξενούμενους, έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν φάσεις στην κόντρα. Ένα ταυτοτικό στοιχείο για τη φιλοσοφία που θέλει να εμφυσήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο στο δυναμικό του.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ορεξάτος στο τερέν και προηγήθηκε στο 9’. Ο Βαγιαννίδης σέντραρε από δεξιά, ο Μιλίσεβιτς απομάκρυνε με κεφαλιά και ο Μπακασέτας με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε. Αφού ο Λοντίγκιν αποσόβησε την ισοφάριση στο 21’ σε μία κεφαλιά του Φακούντο Σάντσες, ο Τζούρισιτς με φαλτσαριστό σουτ στο 38’, χτύπησε το εξωτερικό δοκάρι του Αλομέροβιτς.

Οι παίκτες του Αλόνσο συνέχισαν με ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και το δεύτερο γκολ ήρθε στο 51’ από τον σεληνιασμένο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Ελλάδας πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε με δύναμη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στα αξιοσημείωτα μέχρι τη λήξη, ένα γκολ του Γερεμέγεφ δεν μέτρησε επειδή ο Σουηδός υποδείχτηκε οφσάιντ, ενώ ο Μαξίμοβιτς έκανε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι. 

Η ΑΕΚ Λάρνακας μείωσε στο 85’, όταν ο Σάντος βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε το τετ-α-τετ του, η μπάλα κόντραρε στον Μλαντένοβιτς που κυνήγησε τη φάση και μπήκε αυτογκόλ. Εν τέλει, δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός αύξησε ξανά το προβάδισμα του. Ο Λημνιός έκλεψε και έφυγε στον κενό χώρο, πάσαρε στον Βαγιαννίδη και αυτός «κρέμασε» τον Αλομέροβιτς για το 3-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (65’ Ντραγκόβσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (65’ Ζέκα), Γεντβάι (76’ Κάτρης), Κώτσιρας (65’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (65’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76’ Ρούμπεν), Μαντσίνι (65’), Τζούρισιτς (75’ Αϊτόρ), Γερεμέγεφ

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χουάν Φεράντο): Αλομέροβιτς, Καμπρέρα (56’ Σοάρεθ), Λέντες (79’ Ναούμ), Σολ (82’ Βασιλείου), Ντίμερς, Φαράι (67’ Σάντος), Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Ενρίκες, Σάντσες (79’ Δημητρίου), Γκιούρσκο (56’ Γκάμα)