Στα φετινά ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ γίνεται της... ανατροπής

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

Στα φετινά ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ γίνεται της... ανατροπής

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:09 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 13.08.2024

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν κοντραριστεί τρεις φορές τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έχουμε μετρήσει ισάριθμες ανατροπές στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι, εκεί που η «μονομαχία» ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες είναι αμφίρροπη, η ανατροπή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν ισχύει για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι οποίοι στα φετινά μεταξύ τους ματς σε Λεωφόρο και Opap Arena έχουν φέρει τα πάνω-κάτω.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες της Αθήνας έχουν κοντραριστεί τρεις φορές κι έχουν σημειωθεί ανατροπές σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Η πρώτη ανατροπή στη Λεωφόρο και το μεγάλο διπλό της Ένωσης

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζούρισιτς άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό κι έβαλε «φωτιά» στη Λεωφόρο, όμως όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το προβάδισμα αυτό δεν αποτέλεσε αρκετό.

Στο 36΄ ο Τσούμπερ έφερε το ματς στα ίσα και στο 70ο λεπτό ο Πινέδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην Ένωση ένα πολύτιμο τρίποντο (1-2).

Το ματς-θρίλερ της Νέας Φιλαδέλφειας

Στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, σημειώθηκε ακόμη μία ανατροπή. Αυτήν τη φορά η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ το «τριφύλλι» πήρε κεφάλι στο σκορ με τους Γεντβάι και Αράο να βάζουν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ.

Αυτό το προβάδισμα όμως οι πράσινοι δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το φινάλε, καθώς στο 90+6 ο Λιβάι Γκαρσία και πάλι διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Νίκη με ανατροπή και «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Στο χθεσινό ματς της Λεωφόρου, το... σερί δεν χάλασε. Ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ, όμως το έφερε... τούμπα, έριξε από την κορυφή τους κιτρινόμαυρους και δήλωσε «παρών» στη μάχη του τίτλου.

Ο Βίντα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ νωρίς, ενώ με τα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη, το σύνολο του Φατίχ Τερίμ έφτασε σε ένα άκρως πολύτιμο τρίποντο (2-1).

Παραμένει φαβορί η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δήλωσε «παρών»: Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη μάχη-θρίλερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:05 - 04.04.2024

Παραμένει φαβορί η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δήλωσε «παρών»: Τι λένε οι στοιχηματικές αποδόσεις για τη μάχη-θρίλερ

Μετά την ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο η κορυφή άλλαξε χέρια, όμως η ομάδα του Αλμέιδα παραμένει φαβορί για τον τίτλο. Που τοποθετούν οι στοιχηματικές εταιρείες το Big-4 σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για ακόμη μία τελευταία φορά τη φετινή σεζόν, με τον αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας για τον δεύτερο γύρο των playoffs να είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου.