Άτυχος, άστοχος και πάει στο Άμστερνταμ για το θαύμα ο Παναθηναϊκός

Φίλιπ Τζούρισιτς

i

Intime

Άτυχος, άστοχος και πάει στο Άμστερνταμ για το θαύμα ο Παναθηναϊκός

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:58 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 08.08.2024

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρίες, την ένταση και την ενέργεια για να μην χάσει από τον Άγιαξ, όμως δεν είχε γκολ όπως ο Μπεργκχαούς στο 28'. Δοκάρι είχε ο Μπακασέτας στο 44', εξαιρετικοί οι Τζούρισιτς και Αράο.

Ένας Άγιαξ που αξιοποίησε στιγμές της ποιότητας του και έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ με 1-0. Και ένας Παναθηναϊκός που δεν τον φοβήθηκε, τον πολέμησε στα ίσα με τα όπλα του, όμως στις ευκαιρίες του δεν σκόραρε. Ήταν το γκολ που έκρινε το ματς, αφού ο Μπεργκχάους σημάδεψε σωστά στο 28, όταν οι «πράσινοι» αστόχησαν και λειτούργησαν επιπόλαια στις δικές τους αποφάσεις.

Ο Αίαντας ήταν εξαρχής το φαβορί, με το 1-0 στο «Σπύρος Λούης» είναι πλέον ακλόνητο. Το Τριφύλλι έδειξε ότι έχει μεγάλες προοπτικές, δεν πρέπει να τα παρατήσει και οφείλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες του στη ρεβάνς. Εάν ο Παναθηναϊκός προηγηθεί, τότε όλα είναι πιθανά σε μία εβδομάδα.

Εξυπακούεται ότι η ήττα δεν επιτρέπει στον Αλόνσο και στους παίκτες να νιώσουν ικανοποίηση για την απόδοση τους. Όμως, η δουλειά στο Κορωπί αποδίδει και ακόμα και στο σενάριο του αποκλεισμού, που είναι πλέον το επικρατέστερο, υπάρχει η μαγιά για να περάσει ο Παναθηναϊκός από τη Λανς και να μην αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού πήρε εγκρίσεις
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:35 - 08.08.2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού πήρε εγκρίσεις

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού, ενέκριναν τις μελέτες που κατέθεσε η κοινοπραξία, για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ χωρίς να κλειστεί και σε συγκεκριμένες φάσεις να πιέσει ψηλά. Οι παίκτες εφάρμοσαν τις οδηγίες του Αλόνσο, στην πλειονότητα των φάσεων ήταν σωστοί τακτικά, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε ατομικό επίπεδο. 

Σε μία φάση δουλεμένη στην προπόνηση στο 28’, οι Φιτζ-Τζιμ και Ρενς συνεργάστηκαν με τελικό αποδέκτη τον Μπεργκχαούς και αυτός σκόραρε με ευθύβολο σουτ. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε την ισοφάριση στο 44’, όταν ο Μπακασέτας σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αφού την άγγιξε ο Πασβέερ.

Στο 54’ ο Μπακασέτας έβγαλε τετ-α-τετ τον Μαντσίνι και αυτός σκόραρε, όμως ο Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος. Εφτά λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας έβγαλε τετ-α-τετ τον Γερεμέγεφ, ο οποίος υπό πίεση πλάσαρε άουτ.

Οι αλλαγές του Αλόνσο δεν βγήκαν και η ομάδα έχασε τη συνοχή της, με συνέπεια να μην απειλήσει ξανά με εξαίρεση ένα σουτ του Τζούρισιτς. Ο Άγιαξ συμβιβάστηκε με το διπλό, οι παίκτες του έκαναν καθυστερήσεις και «ροκάνισαν» όλο το χρόνο, επιστρέφοντας στην Ολλανδία με το 0-1.

Ο MVP: Από τον Παναθηναϊκό, οι Αράο και Τζούρισιτς διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Στον Άγιαξ, ο Μπεργκχάους ήταν με διαφορά ο πιο επικίνδυνος και είχε τις φάσεις για να σκοράρει δεύτερο γκολ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στα χαμένα τετ-α-τετ του Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός δεν χαρίζει τρεις κλασικές φάσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Αλόνσο δεν προέβη σε εκπτώσεις στη φιλοσοφία του, παρέταξε μία ενδεκάδα που προσπάθησε να παίξει και δικαιούταν την ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ουρουγουανού δεν τον δικαίωσαν, παρότι έπραξε σωστά ρίχνοντας τα «βαριά χαρτιά» του. Ο Φαριόλι εκμεταλλεύτηκε την ομοιογένεια και τη συνοχή που έχουν από τα γεννοφάσκια τους οι Ολλανδοί, βρήκε ένα γκολ και μετά έκανε διαχείριση του σκορ, στα όρια του κυνισμού.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Φίλιπ Γκλόβα από τη Σλοβακία δεν καθόρισε το αποτέλεσμα, όμως σεβάστηκε υπέρμετρα τους φιλοξενούμενους. Τους επέτρεψε να παίξουν αντιαθλητικά και τους χάρισε κάρτες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Αράο, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63’ Τετέ), Τζούρισιτς (87’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης)

ΑΓΙΑΞ (Φρανσέσκο Φαριόλι): Πάσβεερ, Ρένς, Σούταλο, Μπας, Χάτο,Χέντερσον,  Τέιλορ, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντε Μποούμεν), Μπέργχκουις (57’ Γκάαεϊ), Φορμπς (57’ Γκομπς), Άκπομ (67’ Τραορέ)