Ρεπόρτερ του Άγιαξ στο Sportal: «Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι μια δύσκολη βραδιά στο ΟΑΚΑ»

Παναθηναϊκός

i

©Intime

Ρεπόρτερ του Άγιαξ στο Sportal: «Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι μια δύσκολη βραδιά στο ΟΑΚΑ»

Κώστας Τόπας 09:25 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 08.08.2024

Για την σπουδαία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ (08/08, 21:00), μίλησε στο Sportal, ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Αίαντα στο «sportnieuws.nl», Ρικ Κραϊγεβελντ, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδυναμίες των Ολλανδών που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι», τους παίκτες που θα πρέπει να προσέξουν, την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η ομάδα του Φραντσέσκο Φαριόλι.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με... απέναντι στην Μπότεφ και να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς και το αυτογκόλ του Ούτζα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ετσι, απόψε (08/08, 21:00) η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ.

Για την σπουδαία αυτή αναμέτρηση, μίλησε στο Sportal, ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Άγιαξ στο «sportnieuws.nl», Ρικ Κραϊγεβελντ, ο οποίος μίλησε για τις αδυναμίες του «Αίαντα» που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, τους παίκτες που θα πρέπει να προσέξει, την ατμόσφαιρα που περιμένουν οι Ολλανδοί στο ΟΑΚΑ αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η ομάδα του Φραντσέσκο Φαριόλι.

Τι στιλ παιχνιδιού αναμένεται να δούμε απόψε από τον Άγιαξ κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Ο Άγιαξ εξακολουθεί να προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού του νέου προπονητή Φραντσέσκο Φαριόλι. Ο τύπος πίεσης που χρησιμοποιεί είναι πολύ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό λειτούργησε αρκετά καλά, στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βοϊβοντίνα. Αμυντικά η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη με τον Χέντερσον να οπισθοχωρεί όταν ο Άγιαξ χάνει την μπάλα.

Στην επίθεση ο Άγιαξ προσπαθεί να έχει περισσότερους παίκτες στη μεσαία γραμμή, με αυτόν τον τρόπο οι ακραίοι επιθετικοί είναι πιο εύκολο να βρεθούν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μπράιαν Μπρόμπι είναι στην αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα αγωνιστεί σε ολόκληρο το ματς, αλλά θα είναι πολύ σημαντικός για τον Άγιαξ στην επίθεση. Τον χρησιμοποιούν πολύ ως targetman».

Τι προπονητής είναι ο Φραντσέσκο Φαριόλι και τι γνώμη έχουν σχηματίσει οι οπαδοί του Άγιαξ γι' αυτόν;

«Οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι με τον Φαριόλι, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στη σχέση με τους οπαδούς και είναι πολύ απασχολημένος με το να χτίζει κάτι στον Άγιαξ. Είναι πολύ παθιασμένος, κάτι που ο κόσμος λατρεύει να βλέπει. Έχει ξεκάθαρο όραμα για το τι θέλει να κάνει. Φυσικά οι οπαδοί είναι χαρούμενοι γι' αυτόν, γιατί δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα από την περσινή σεζόν, οπότε κάθε θετικό πράγμα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Φαριόλι

Ήδη κάνει πολλά πράγματα. Είπε σε πολλούς παίκτες ότι μπορούν να φύγουν, ενώ έφερε και κάποιους νέους παίκτες στην αρχική 11άδα, κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Ο Γιούρι Μπάας, ήταν δανεικός πέρυσι και τώρα είναι στην αρχική 11άδα, το ίδιο και ο Κιαν Φιτζ Τζιμ. Νομίζω ότι θα είναι καλός στον Άγιαξ, δεν θα είναι ο σύλλογος που ήταν κάποτε. Αλλά με τον καιρό μπορεί να το κάνει αυτό».

Πώς είδαν στον Άγιαξ την κλήρωση με τον Παναθηναϊκό;

«Ηταν εντάξει με αυτό. Προσωπικά δεν ανησυχώ πραγματικά, αλλά φυσικά είναι μια δύσκολη κλήρωση. Αλλά όταν αγωνίζεσαι για το Europa League, μπορείς να περιμένεις μια δύσκολη κλήρωση. Υπάρχουν πολλοί παλιοί παίκτες της Eredivisie στον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι αρκετά διασκεδαστικό γεγονός».

Ποιο θα είναι το κλειδί της αποψινής αναμέτρησης για τον Άγιαξ;

«Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό για τον Άγιαξ να είναι πιο αποτελεσματικός. Το πρόβλημα με τη Βοϊβοντίνα ήταν ότι είχε πολλή κατοχή γύρω από την περιοχή αλλά όχι πραγματικές ευκαιρίες. Άρχισαν να σκοράρουν λίγο αργά, γι' αυτό και η Βοϊβοντίνα έμεινε στο παιχνίδι. Ο Φαριόλι είχε μια εβδομάδα για να δουλέψει την τακτική του, οπότε υποθέτω ότι θα παίξουν πιο επιθετικά. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι έχει πολλούς σκόρερ, οπότε ο Άγιαξ θα πρέπει να προσέξει την αντεπίθεση, όπου η Βοϊβοντίνα την αξιοποίησε κάποιες φορές».

Ποιον παίκτη του Άγιαξ θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός;

«Ο Τζόρνταν Χέντερσον και ο Στίβεν Μπέργκχουις είναι σίγουρα σημαντικοί παίκτες υπό τον Φαριόλι. Ο πρώτος εκμεταλλεύεται ένα νέο ρόλο υπό τον Φαριόλι. Ο μέσος είναι ένας -κατά κάποιο τρόπο- επιπλέον αμυντικός όταν ο Άγιαξ πρέπει να αμυνθεί. Όλοι ασκούν υψηλή πίεση, ενώ ο ίδιος πέφτει στην αμυντική γραμμή, η οποία είναι ψηλά στο γήπεδο.

Ο Μπέργκχουις είναι πολύ δημιουργικός παίκτης και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για τον Άγιαξ από τα άκρα. Αλλά με την επιστροφή του Μπρόμπι, μπορούμε να τον προσθέσουμε και αυτόν στη λίστα. Θα είναι πολύ σημαντικός για τον Άγιαξ τη φετινή σεζόν».

Ποια είναι η αδυναμία του Άγιαξ που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός;

«Η άμυνα του Άγιαξ έχει δεχθεί πολλές φάσεις στα τελευταία παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες στην αρχική 11άδα και ο νέος τρόπος παιχνιδιού είναι ακόμα συνήθεια. Αυτό οδήγησε σε κάποια αμυντικά λάθη που δημιούργησαν ευκαιρίες για τον αντίπαλο. Ειδικά στην αριστερή πλευρά του Άγιαξ η άμυνα είναι αρκετά αδύναμη. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί αυτή την πλευρά του γηπέδου. Επίσης, ο Άγιαξ αιφνιδιάστηκε από μερικές αντεπιθέσεις στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα».

Ο Άγιαξ έχει κληρωθεί πολλές φορές με ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Είναι αυτό ένα πλεονέκτημα για τον Άγιαξ;

«Δεν το νομίζω. Οι ομάδες που έπαιξαν απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ διαφορετικές από αυτή. Ο Άγιαξ δεν είναι ακόμα αυτό που ήταν, οπότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να συγκρίνουμε πραγματικά. Φυσικά η στατιστική είναι υπέρ του, αλλά αυτό είναι απλά η ιστορία. Θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τον Άγιαξ στην Ελλάδα».

Άγιαξ ©Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Πώς βλέπει ο Άγιαξ το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και όχι στη Λεωφόρο, τη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού;

«Φυσικά είναι ένα μικρό πλεονέκτημα, αφού δεν είναι πραγματικά "σπίτι" για τον Παναθηναϊκό. Αλλά νομίζω ότι και ο Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένος σε αυτό το γήπεδο. Υπάρχει ακόμα ένα πλεονέκτημα έδρας, καθώς οι οπαδοί θα δημιουργήσουν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Από την άλλη, η Λεωφόρος και η ατμόσφαιρα εκεί είναι πολύ γνωστή, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τη δημιουργήσουν και στο ΟΑΚΑ».

Ποια είναι η γνώμη σου για το αποτέλεσμα του αγώνα και ποια ομάδα θεωρείς ότι θα προκριθεί;

Νομίζω ότι ο Άγιαξ θα έχει ένα δύσκολο ματς στην Ελλάδα, κάποιοι βασικοί παίκτες δεν έχουν επιστρέψει ακόμα ή επιστρέφουν στην ομάδα για πρώτη φορά. Ο Μπέργκβαϊν είναι ακόμα τραυματίας, ο Μπρόμπεϊ μόλις επέστρεψε στην ομάδα. Αυτό θα είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ίσως ο Παναθηναϊκός κερδίσει με μικρή διαφορά. Συνολικά πιστεύω ότι ο Άγιαξ θα περάσει στον επόμενο γύρο. Θα τελειώσει τη δουλειά στην έδρα του στο Άμστερνταμ».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!